- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wifi calling na samsungu j5 2017
Ale i tak nie zmienia to faktu ze jak ma się telefon z open market zakupiony w Polsce to nie trzeba wgrywać opv tylko włączyć wifi calling w dialerze lub aktywować usługę na karcie sim
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JanuszI , racja, pomyliło mi się z A5 (2017). Niemniej jednak w najnowszym oprogramowaniu OPV są ustawienia VoLTE i WiFi Calling - identyczne z A5 (2017), S7. Nie miałem fizycznie telefonu w ręce więc nie potwierdzę działania, ale ustawienia można dość łatwo sprawdzić po ściągnięciu pliku firmware na komputer.
Być może w pierwszej wersji oprogramowania (z czerwca - z którym telefon zadebiutował) ich nie było, a pojawiły się w aktualizacji z lipca.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@muddy Skoro ma ustawienia to pewnie pójdzie.
Orange ma naprawdę duży problem z uaktualnianiem swoich stron internetowych. Lista zawarta w linku poniżej chyba nie jest już aktualna.
http://www.orange.pl/kid,4002009278,id,4004918673,article.html
PS masz może jakiegoś linka który objaśnia jak sprawdzić te ustawienia csc z firmware (4 plikowiec) bez instalowania? Próbowałem znaleźć na necie ale jakoś bez powodzenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Lista nie jest aktualna. Jeśli chodzi o Samsunga, brakuje J7 2017, A5 2017, A3 2017, Note 8, być może jeszcze kilku innych: Samsung samodzielnie dodaje ustawienia Orange we wszystkich nowych urządzeniach XEO, a także przy aktualizacji do nowszej wersji Androida (czyli przy przejściu np. z 6.0 na 7.0), czasem nawet wcześniej niż Orange w swojej wersji OPV.
Niestety nie kojarzę instrukcji "krok po kroku" jak sprawdzić ustawienia w firmware. Ja robię to w ten sposób (wymaga trochę wiedzy i używania Linuksa):
- ściągam firmware np. za pomocą narzędzia SamFirm (można też ze strony sammobile.com)
- ze ściągniętego pliku wypakowuję plik CSC (ściągnięty i odszyfrowany plik to zwykły ZIP)
- z kolei z tego pliku wypakowuję obraz partycji cache.img (tym razem jest to archiwum TAR)
- ten obraz konwertuję do obrazu partycji kompatybilnej z Linuksem przy użyciu programu simg2img z https://android.googlesource.com/platform/system/extras
- skonwertowany plik montuję do systemu plików
- wewnątrz znajduje się plik recovery/sec_csc.zip który rozpakowuję (to już ostatnia warstwa do rozpakowania )
- po rozpakowaniu ustawienia można sprawdzić w system/csc/customer.xml, tekstowy plik typu XML, wszystko widać jak na dłoni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JanuszI, zapytałem na czacie, czemu nie widzę Samsunga Galaxy J5 2017? Bo tam są tylko te oferowane. Dedykacja Orange Love to pakiet składający się z usług stacjonarnych lub internetu mobilnego oraz abonamentu komórkowego. Szczegółowe informacje na temat oferty Orange Love można uzyskać na http://www.orange.pl…t_client.phtml?footerlink=true (pod tym linkiem znajdzie Pan drugi chat dedykowany tej ofercie), na infolinii 801234567 lub w salonie. Na stronie możliwość skonfigurowania pakietu możliwa jest https://www.orange.pl/love/konfigurator ,gdzie po prowadzeniu adresu wyświetlą się możliwości technologiczne. Orange Love Konfigurator | Orange Polska. A tam znalazłem tylko tyle:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JanuszI, chciałem tylko pokazać, co jeszcze mają. Widzisz, przekierowanie jest po to, byś skorzystał z formy sprzedażowej na określonym pułapie. Tak to działa. "Półeczek" jest sporo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rozważ czy któraś z odpowiedzi okazała się na tyle pomocna, by skorzystać...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »