- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koleżanki / Koledzy...
Od wczoraj dostałem aktualizację telefonu do Android 12 i przy tej okazji pojawiła mi się opcja WiFi Calling z czego się ucieszyłem, bo pracuje w takim miejscu, że sieć WiFi jest, a z zasięgiem znacznie gorzej.
Pytanie, bo nie wiem, czy wszystko jest ok, a mianowicie po włączeniu w/w opcji nie widzę niczego w pasku na górze, aby mnie informowało o działającej usłudze. Brak jakiś dodatkowych opcji, ikonek, informacji.
Jak sprawdzić, jak przetestować ew., czy w sieci Orange nie jest to dla mnie uruchomione?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Iuppiter dopytaj na czat, czy vowifi jest aktywne na tym numerze, co do wyświetlenia ikony, to sporo telefonów nie wyświetla tak volte jak vowifi, na pasku informacyjnym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WiFi Calling Oppo Reno 3 PRO
Podczas połączenia naogół jest ikonka na górnym pasku ze słuchawką i małym wifi przy mikrofonie. Ewentualnie nic się nie pojawi - to zależy co sobie operator wymyślił.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdzam teraz i po wykonaniu połączenia - ikona WiFi Calling jest wyciszona w sensie jakby nie była włączona. W rodzinie z tego, co patrzę na telefony dla przykładu Samsung A50 ma na górze w pasku osobną ikonę, która jest włączona cały czas. Jak ktoś ma Oppo Reno 3 - Reno 3 Pro ew. Realme 8, bo również jest tak samo to proszę o jakieś info 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Iuppiter u mnie samo włączenie funkcji nie powoduje info na pasku. Dopiero przy wykonywaniu połączenia widać ikonkę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie jak jestem w zasięgu sieci wifi ikona jest widoczna cały czas (telefon Samsung)
poza tym na ekranie blokady w lewym górnym rogu jest nazwa sieci z dopiskiem "Wi-Fi"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Iuppiter dopytaj na czat, czy vowifi jest aktywne na tym numerze, co do wyświetlenia ikony, to sporo telefonów nie wyświetla tak volte jak vowifi, na pasku informacyjnym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie się skontaktowałem z chat'em 🙂
Pani Justyna powiedziała, że opcja o której kolega pisał jest nieaktywna i została włączona.
Bardzo dziękuję za taką informację od kolegi oraz innych użytkowników.