- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE i WiFi Calling na iPhonie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TomaszN napisał(-a):
@Artur Czyli nowy update dla iOS oraz nowe ustawienia operatora w przypadku 5S nie wniosły nic nowego w kwestii połączeń w sieci Orange.
Zgadza się. Z przyczyn technologicznych na iPhonach poniżej 6 nie da się uruchomić VoLTE, w żadnej sieci. Za to rozmawiamy z Apple o udostępnieniu WiFi Calling na 5-tkach, jednak jest jeszcze za wcześnie, abyśmy mogli powiedzieć czy w ogóle i kiedy będzie dostępne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciezko sie przyzwyczić do LTE 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgadza się. Z przyczyn technologicznych na iPhonach poniżej 6 nie da się uruchomić VoLTE, w żadnej sieci. Za to rozmawiamy z Apple o udostępnieniu WiFi Calling na 5-tkach, jednak jest jeszcze za wcześnie, abyśmy mogli powiedzieć czy w ogóle i kiedy będzie dostępne.
Mój 5s w Play śmiga po VoWiFi bez problemu, więc to nie jest kwestia, czy w ogóle da się, tylko kiedy to zrobicie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mareu napisał(-a):
Mój 5s w Play śmiga po VoWiFi bez problemu, więc to nie jest kwestia, czy w ogóle da się, tylko kiedy to zrobicie.
Może Orange nie chce rozgraniczać telefonów na te obsługujące tylko VoLTE albo tylko VoWifi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Testowałem na dwóch urządzeniach, jedno działa drugie jeszcze nie
EDIT: Po restarcie działa 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
mooy napisał(-a):
Mareu napisał(-a):
Może Orange nie chce rozgraniczać telefonów na te obsługujące tylko VoLTE albo tylko VoWifi.
Ja myślę, że może chodzić właśnie o brak obsługi VoLTE w 5s. Nie wiem jak to rozwiązali w innych sieciach i czy w ogóle, ale z tego co pisał Piotr Domański to handover z VoWiFi nie działa na razie na 2G i 3G. Także domyślnie połączenie z WiFi jest zrzucane do LTE. Na 5s zerwie połącznie, jeśli stracimy zasięg WiFi. Może uda się to rozwiązać, wtedy i ten model dostanie tę usługę.
Polecam w ogóle ten wpis. Fajnie opisuje zasady działa usług.
http://biuroprasowe.orange.pl/blog/zadzwon-przez-wifi-czyli-wifi-calling-w-orange-i-nju-mobile/