- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Strefa domowa na terenie wiejskim
Przebywam się obecnie na ws,i w miejscu w którym odległość do najbliższych BTS-ów to 3-6 km. Oczywiście, aby szybkość internetu była do zaakceptowania, korzystam z anteny. Zastanawiam się, czy jeżeli ustawię antenę w kierunku BTS-u znajdującego się, powiedzmy, na północ ode mnie w odległości 3 km i wyznaczę strefę domową, a następnie rozmyślę się i skieruję antenę na BTS znajdujący się na południe, ode mnie w odległości 4 km, bo na przykład jest on mniej obciążony, dalej będę w strefie domowej? Pytam, bo gdy sprawdziłem na mapie gdzie jest moja obecna moja strefa domowa, wyznaczona w dużym mieście, pokazuje mi na mapie nie mój blok, tylko najbliższy BTS.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AndChylPoczytaj jak działa strefa domowa ile kosztuje w inny miejscu https://www.orange.pl/omnibook/wyznaczanie-domowej-strefy-internetu#
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Lokalizacja tylko na podstawie nadajników nie jest za dokładna, a antena doda jeszcze większe przekłamanie. Także ciężko odpowiedzieć, czy będziesz wtedy w strefie. Możesz się skontaktować, najlepiej przez czat: http://orange.pl/kontakt Wtedy możesz podać koordynaty i Doradca wpisze do systemu. Będzie większe prawdopodobieństwo, że przy zmianie ustawień anteny, dalej będziesz w strefie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy jeżeli strefę domową będę zmieniać poprzez stronę Orange otwartą w przeglądarce na tablecie wyposażonym w GPS, lokalizacja będzie dokładniejsza?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak dla mnie to dziwne jest działanie tej usługi Strefa domowa jak są problem z jednym BTS a następny jest dalej od nas 1km to już trzeba płacić za podłączenie się do innego BTS.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podobnie jak praw fizyki nie przeskoczy się praw rynku. Zawsze można poszukać dostawcy, u którego Internet nie ma takich niedzisiejszych ograniczeń, jak limit, lejek, niezdefiniowana do końca strefa domowa , z zmianę której trzeba dodatkowo płacić, gdzie nie trzeba czekać do nocy, aby ściągnąć coś większego, albo korzystać bez obaw z Showmaxa czy Netfixa i drżeć o to, że gdy zagości się młodzież , zużyją w tydzień cały limit. Ktoś może powiedzieć coś za coś, jest taka oferta, ale z ograniczeniami prędkości. W moim przypadku są one na podobnym poziomie, jakie osiągam bez takich ograniczeń. Dlatego niecierpliwie czekam grudnia gdy kończy ni się umowa i jeżeli do tego czasu nic w Orange się nie zmieni, będę musiał, po wielu latach pożegnać się z tym dostawcą.