Sieć nadajników

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Sieć nadajników

Byłem zdziwiony, że na trasie kolejowej CMK ze Śląska do stolicy, dwukrotnie straciłem zasięg w trakcie próby połączenia telefonicznego. Czyżby w lesie ktoś zniszczył "antenkę" Gustlika zatkniętą na Rudym 102? Nie zdziwiłbym się na bezkresach Puszczy Białowieskiej. W pracy to by żartowano żeby lepiej posmarować musztardą "antenkę" na berecie 😀

11 ODPOW. 11

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32928
  • 39699
  • 1397

Sieć nadajników

A jakim typem pociągu jechałeś?
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Sieć nadajników

@Piotrekk85  ze Śląska do Warszawy to pewnie @Anonim  towarowym z węglem jechał 😉

Zespół Nasz Orange
  • 1118
  • 9793
  • 57

Sieć nadajników

Temat rzeka, zasięg w różnej maści "pociągów/wagonów" jest wydaje mi się każdemu znany 🙂 trzymajmy się wątku głównego 🙂

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32928
  • 39699
  • 1397

Sieć nadajników

No ale w pendolino na CMK zasięgu już za zagłębiem od Opoczna prawie wcale nie ma.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Sieć nadajników

@Anonim , dawniej cmką żeśmy z Łaz wspomagali tamtejszych maszynistów, ale to było kiedyś. Teraz pendolino i troszkę lasu, więc trzeba smarować wierzchołki drzew.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 1067
  • 1686
  • 7

Sieć nadajników

Nie było wifi? Pewnie źle trafiłeś 😉

Na bezprzewodowy internet w flagowych pociągach PKP Intercity ED250 zwanych Pendolino pasażerowie musieli poczekać kilka lat. W grudniu 2018 roku z wielką pompą ogłoszono uruchomienie usługi w dwóch składach z 20 posiadanych p... Pasażerowie się ucieszyli, bo instalacja WiFi w pendolino umożliwiłaby w miarę normalne korzystanie z sieci w tych pociągach – niestety, ich konstrukcja staje na przeszkodzie falom radiowym, sprawiając że zasięg sieci komórkowych wewnątrz jest nie najlepszy. 

Tutaj całość: https://www.rp.pl/Koleje/190209944-WiFi-w-Pendolino-jak-loteria-PKP-IC-nie-podaje-z-wyprzedzeniem-na...

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32928
  • 39699
  • 1397

Sieć nadajników

Wifi to nie sieć komórkowa. Repeterów nie robią.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Sieć nadajników

@bluesmanniak , chciałem gadać na tradycyjnym tel. komórkowym i po pierwszym zerwaniu, zacząłem przypatrywać się poziomowi zasięgu Orange. No cóż, byliśmy w lesie z siecią #1 Emotikon: Mrugający A na smartfonie króciutko zerkałem na nowinki w NO i wyłączałem.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32928
  • 39699
  • 1397

Sieć nadajników

Trzeba jechać tradycyjnymi wagonowymi 😉