- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyłącze światłowodu dziwny przypadek. Słup jest po drugiej stronie ulicy, ale nie podłączą.
Jestem nowy więc na wstępie witam wszystkich.
A teraz do problemu, z którym walczę od 20 listopada i nikt nie potrafi mi wyjaśnić o co chodzi. Otóż poszedłem do punktu by podpisać umowę na Internet światłowód, słup jest po drugiej stronie ulicy więc myślałem, że nie będzie problemów ale... są. Okazało się, że mój dom jako jedyny w tej okolicy nie jest zgłoszony, że jest możliwość podłączenia, sąsiedzi przez płot mogą, a ja zostałem wykluczony i nikt nie potrafi mi wyjaśnić dlaczego.
Jest zgłoszone do działu technicznego żeby zweryfikowali, ale oni od ponad miesiąca mają to gdzieś, infolinia bezradna, salon bezradny, a ja nie wiem gdzie pisać żeby to wyjaśnić.
Może ktoś miał taki, lub podobny przypadek i podzieli się rozwiązaniem, bo mi już ręce opadają. Słup stoi, a ja nie mogę się do niego podłączyć.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyłącze światłowodu dziwny przypadek. Słup jest po drugiej stronie ulicy, ale nie podłączą.
Nic w tym dziwnego nie ma. Wiele podobnych przypadków opisano na tym forum. Poszukaj, poczytaj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Vexus trzeba zgłosić dorejonizowanie, aby Twoja lokalizacja również została uwzględniona w projekcie. Zakładam, że skoro tak piszesz, to właścicielem wybudowanej linii światłowodowej jest Orange. Jeśli inny operator, to o dorejonizowanie zgłoś do operatora, który jest właścicielem linii światłowodowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Vexus wcale nas to nie dziwi. To częste przypadki problemów z adresami, które są dopisane do danego punktu dystrybucyjnego.
Jeśli adresu nie ma w bazie zasięgu najbliższego OPP, to nie wyprowadzisz zamówienia i koniec. Ot, wyjaśnienie
Dlaczego go nie ma? No, tu jest kilka możliwości... Opisanych zresztą na tym forum, dlatego nie będę wróżył z fusów.
Zalecam list polecony do Orange na adres korespondencji w Skierniewicach z opisem sprawy, mapką i prośbą o ujęcie adresu w bazie zasięgowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Vexus Twój adres nie został ujęty w projekcie technicznym i nie został zaraportowany jako gotowy sprzedażowo dlatego żaden sprzedawca nic nie może zrobić. Przyczyn może być wiele od tak prozaicznych jak to że nie było Twojego domu w bazach kiedy tworzono projekt bo problemy techniczne, prawne aż po całkiem kuriozalne typu przeoczenie adresu przez projektanta. Pisz do Sierniewic o dorejonizowanie Twojego adresu plus szkic sytuacyjny z przebiegiem linii i ewentualnie punktem OPP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś