- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z wykonaniem połączenia wideo (ViLTE) z Samsunga M23. Przychodzące działają.
Cześć, mam problem z połączeniem ViLTE. Dzwoniąc tą funkcją z telefonu S22+ na M23 wszystko działa, natomiast w drugą stronę jest możliwość tylko połączenia głosowego. Obie komórki mają abonament.
Czy są jakieś ustawienia do sprawdzenia?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z wykonaniem połączenia wideo (ViLTE) z Samsunga M23. Przychodzące działają.
@sherif14 smartfony Samsunga z serii M nie są w dystrybucji Orange, więc raczej nie mają gwarancji poprawności działania usług VoLTE, ViLTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sherif14 na liście wspieranych modeli smartfonów:
https://www.orange.pl/medias/omni/lp/b2c/inne/wykorzystaj-siec/Telefony_VoLTE_Wificalling.pdf
Twojego nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale na liście jest np. S7 edge a u mnie nie działa ani w jedną, ani w drugą stronę, a na M23 przychodzące połączenia ViLTE działają. I jak to rozumieć?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Znalazłem jeszcze taką listę. Wiem, że nie pochodzi bezpośrednio od Orange, ale...
https://gsmonline.pl/artykuly/to-te-smartfony-beda-wspieraly-darmowe-polaczenia-wideo-vilte-w-orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zapytam jeszcze o S7. Jest wykazany na oficjalniej liście Orange, a u mnie nie ma możliwości połączeń video - czy można to jakość odblokować?
I jeszcze odnośnie M23 - dzwoniąc z S22 na M23 połączenia działają, ale jakość jest tragiczna. Przy połączeniu z M23 na S22 na emce można wybrać połączenie video, natomiast na esce pojawia się przychodzące zwykłe połączenie głosowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Popatrz dokładnie na tę listę. Nie ma wsparcia ViLTE dla S7
Producent | Model | VoLTE | WiFi Calling | VoLTE roaming | ViLTE | SMSoIP |
Samsung | Galaxy S7 | Tak | Tak | Nie | Nie | Nie |
Samsung | Galaxy S7 Edge | Tak | Tak | Nie | Nie | Nie |
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@WaszUżytkownik Zobacz czy masz aktywne VoLTE w Ustawieniach telefonu =>Połączenia =>Sieci komórkowe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To pytanie do mnie? Ja odpowiadałem na ostatni post. W moim S7 działa wideo, ale przez starszą usługę bodajże UMTS.
- « Poprzedni
- Następny »