- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z wykonaniem połączenia wideo (ViLTE) z Samsunga M23. Przychodzące działają.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z wykonaniem połączenia wideo (ViLTE) z Samsunga M23. Przychodzące działają.
u mnie tez nie działa vilte, mam opcję połaczenia video ale jak wchodze to łączy przez apliakcję meet. połaczenia przychodzące vilte działają. moja dziewczyna ma jakiegoś xiaomi i normalnie możemy prowadzić rozmowę wideo ale jak ona zadzwoni, jak ja próbuję właczyć na swoim telefonie to zawsze uruchamia mi się meet. da sie to jakos zmienić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odpowiedź na Twoje pytanie "da sie to jakos zmienić?" jest: TAK.
Poszukaj inspiracji w szczegółach wątku Konkretne wymagania dla ViLTE
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odświeżę temat, bo niestety nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Tym razem sprawa dotyczy S22+ i A54, oba telefony są na oficjalnej liście Orange wiec tę kwestię możemy wykluczyć. Tak jak w w moim pierwszym poście, dzwoniąc z S22+ video działa. W drugą stronę tylko audio. Wszystkie możliwe aktualizacje są zainstalowane. Co może powodować taką sytuację?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sherif14 nie lepiej dać sobie spokój z czymś co nie chce w pełni działać, a połączenia video wykonywać za pomocą jakiejś apki, np. Meet ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiście, że korzystam z innych możliwości video-rozmowy, ale mimo to drążę temat. Jeżeli jest dostępna jakaś usługa i teoretycznie mogę z niej skorzystać, ale coś nie działa, to chcę poznać tego powody.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sherif14 zacytuję jedno zdanie z tekstu na blogu Orange, w którym była informacja o uruchomieniu tej usługi: "Co prawda nasza sieć LTE pokrywa pond 98% powierzchni kraju, ale wciąż są miejsca gdzie zasięg może być niewystarczający. Dochodzi tu oczywiście jeszcze kwestia tłumienia sygnału i tego, gdzie dokładnie jesteśmy – w budynku, w piwnicy, na działce, której główną cechą miał być przecież brak śladów cywilizacji i spokój."
Być może siła sygnału LTE, w warunkach w których próbowałeś zestawić połączenie video, była zbyt słaba.
Źródło: blog Orange Polska https://biuroprasowe.orange.pl - dokładnie: https://biuroprasowe.orange.pl/blog/uruchomilismy-polaczenia-wideo-vilte/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Próbowałem też poprzez WiFi - efekt ten sam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sherif14 ale VoWiFi to inne rozwiązanie od ViLTE. Nie sądzę, żeby obsługiwało ten sam protokół transmisji wideo jaki jest dedykowany do wideo przez LTE.
Update. @sherif14 przejrzałeś tę stronę: https://www.orange.pl/zobacz/vilte#contentComponent_1
?
Zaintrygowała mnie ostatnia odpowiedź:
Czy mogę wykonać jednostronne połączenie wideo?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja zrozumiałem, że VoLTE/ ViLTE oraz VoWiFI/ ViWiFi działają zamiennie w zależności od rodzaju i jakości połączenia. Jest inaczej niż myślę?