- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z podłączeniem światłowodu. Brak przyłącza.
geodezja i kartografia daja czas na zamkniecie inwestycji. Przynajmniej tak bylo kiedys i jesli nie zrobiles w terminie to potem sie najzwyczajniej nie oplaca operatorowi dla jednego czy kilku klientow wystepowac o nowe papierologie.
Czy nadal tak jest to nie jestem w stanie Tobie odpowiedziec, bo od 15 lat przebywam poza PL.
50 metrow ode mnie w Szwajcarii znajduje sie zabytkowy dom wielorodzinny i jest w nim tylko VDSL, mogloby byc 10Gbit/10Gbit jak u mnie, ale konserwator zabytkow postawil takie wymagania ze zaden z telekomow nie inwestuje a mieszkancy walcza z konserwatorem aby sie zgodzil na przejscie 3m pod brukiem. Jest w nim 12 chetnych osob ale nie bo nie.
Tu akurat chetni sa, operatorzy chetni sa, wszystko gotowe, ale biurokracja wstrzymuje i trwa to 5 lat. Jak sie biurwokracja uprze, to nie ma zmiluj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PARANOJA Tak pozwolenia są na czas inwestycji. Jak się robota zakończy protokoły odbioru podpisze no to temat zamknięty. Żeby ponownie rozkopać pas drogowy trzeba znowu występować o pozwolenia.
@impetiginisatio W Polsce jest to samo. Konserwator rzecz święta. Sam osobiście odstąpiłem od projektowania kilku zabytkowych kamienic bo chłop takie zaczął wymyślać rzeczy że to się nie opłaca robić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Był wczoraj jakiś gość od orange. Rozglądał się. Mówił że jedzie do tej ich skrzyneczki czy jak to się nazywa i że gdzies będzie dzwonił . Mówił że wróci a nie wrócił. Dziś na infolinii mówią że drugi raz termin jest przesunięty. Pani na infolinii przekierowała sprawę do działu technicznego bo gość nawet nie napisał w uwagach dlaczego przesuwają termin. Niby mają dzwonić dziś jutro max w poniedziałek. Zaczyna mnie to irytować w szczególności dlatego że to na firmę i chcę wiedzieć na czym stoję. A do tego konczy mi się niedługo umowa u innego dostawcy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Update. Termin realizacji był przesuwany trzy razy. Wczoraj dzwonili że będą dzisiaj. Nie było nikogo. Termin przesunięty po raz czwarty. Żal
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dnem86 Jeśli twój adres to czarna plama to żadnego przyłącza nikt nie budował a stare przyjście albo już nie istnieje albo nie można go wykorzystać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I jak się sprawa zakonczyła??
- « Poprzedni
- Następny »