- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Spacerowa 32, 83-330 Borkowo
- Spacerowa 34, 83-330 Borkowo
- Spacerowa 44, 83-330 Borkowo
Wysłałem pismo mailem oraz listem poleconym na Centrum Projektów Polska Cyfrowa oraz do Orange do Warszawy i Skierniewic.
W najbliższym czasie planuję jeszcze kontakt z urzędem gminy oraz starostwem powiatowym.
Proszę o radę w jaki inny sposób mogę jeszcze wyrazić swoją chęć podłączenia do sieci?
Nadmienię, że w mapie zasadniczej uzyskanej ze starostwa widać projektowaną sieć telekomunikacyjną. Przebiega ona drodze bezpośrednio przy działce.
Z wyrazami szacunku,
mianownik
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Temat do zamknięcia - mam usługę i działa.
Pozdrawiam i dzięki wszystkim za pomoc i porady.
Porada dla innych: wysyłajcie pisma z prośbami do siedziby Orange oraz skargi do Departamentu Telekomunikacji Minsterstwa Cyfryzacji.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prośba o dołączenie działki do projektu POPC.01.01.00-22-0014/17
@mianownik Zrobiłeś więc wszystko co można i należy zrobić, gdy jest się nie ujętym w POPC realizowanym w sąsiedztwie. Teraz trzeba czekać na odpowiedź i można jeszcze zgłosić akces na https://www.oramge.pl/view/sfh oraz na orangeswiatlowod@orange.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mianownik Dom już stoi czy tylko sama działka ? Dla Orange jeśli nie ma domu to nie ma tematu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marder dzięki za odpowiedź.
Działka jest niezabudowana. Dom wolnostojacy jednorodzinny ma być oddany do użytku w 2022/2023. Chcę uruchomić procedury w taki sposób, by w nowo powstałym domu był dostęp do internetu.
Widzialem na tym forum trochę postów o 'okresie trwałości', że w przeciągu 5 lat operator nie może dołączać innych odbiorców do sieci zbudowanej z popc. Czytałem art 71 rozporządzenia NR 1303/2013
z dnia 17 grudnia 2013 r. rady Europejskiej o okresie trwałości, i nic takiego z tego nie wynika. Potwierdziła to również miła Pani z cppc. Więc mam nadzieję, że da się zbudować przyłącze. Nadzieję moją wzmacnia to, że miła Pani z cppc powiedziała, że raczej się udaje załatwić przyłącze w takiej sytuacji. No ale zobaczymy.
Jeszcze raz dzięki za odpowiedź i czekam na na dalszą dyskusję 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mianowniknapisał(-a)Widzialem na tym forum trochę postów o 'okresie trwałości', że w przeciągu 5 lat operator nie może dołączać innych odbiorców do sieci zbudowanej z popc. Czytałem art 71 rozporządzenia NR 1303/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. rady Europejskiej o okresie trwałości, i nic takiego z tego nie wynika. Potwierdziła to również miła Pani z cppc.
Niektórzy forumowicze nadinterpretowują (hmm ... 🤔: https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/;14909).
Z drugiej strony, miła Pani nie ma innego wyjścia, niż być miłą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mardernapisał(-a)Dla Orange jeśli nie ma domu to nie ma tematu.
Czy na pewno? Pisaliście tu w niektórych tematach o punktach adresowych POPC w szczerym polu. Co wtedy? Ciągnie zakończenie w szczere pole, czy wymienia adres na inny z puli rezerwowej 15%?
@mianownik, działka jest niezabudowana faktycznie, czy formalnie, a budowa już trwa? Staraj się o przyłącze przed oddaniem domu do użytku, bo rezerwa, jeżeli nawet jest, może nie czekać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co to jest KPA?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenej Kodeks Postępowania Administracyjnego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenejnapisał(-a)
Pisaliście tu w niektórych tematach o punktach adresowych POPC w szczerym polu. Co wtedy? Ciągnie zakończenie w szczere pole, czy wymienia adres na inny z puli rezerwowej 15%?
A jak myślisz?
- « Poprzedni
- Następny »