- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pomiechówek: Światłowód - brak dostępności mojego adresu w systemie
Dzień dobry
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janpawlicki podróżuję czasem przez Pomiechówek i tam infrastruktura idzie po słupach. Jeśli to droga prostopadła do ulicy głównej, a nie ma w niej słupów, to warunki techniczne na wykonanie instalacji są negatywne, bo liczą się koszty postawienia słupa, uzgodnienia i dystans kabla...
Wniosek: można samemu postawić słup na swojej działce ( ważne, aby dystans nie był większy niż 50m dla jednego przelotu między słupami) i napisać do Orange na adres korespondencji w Skierniewicach, że jest przygotowana droga dla instalacji. Wtedy rozpatrzą wywiad i może uda się podłączyć dom.
Wszystko kwestia wizji lokalnej na miejscu i decyzji technika
To tylko przykład jednej drogi do celu. Druga to np w zależności jak daleko stoi słup w drodze głównej od wlotu dojazdu do działki, wkopanie rury HDPE i wyłożenie jej na ten słup. To jednak ryzykowne, bo tu może wchodzić w grę inwentaryzacja przyłącza i ustalenia ZUD, projekt...
Załącz rysunek sytuacyjny, coś doradzimy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak właśnie myślałem że najpierw trzeba wstawić słupy a dopiero później pisać o dorejonizowanie niestety nikt mi nie zapewni że jak te słupy postawie to uda się pociągnąć światłowód. Jeszcze jedno pytanko orientuje się ktoś ile taki słup powinien mieć metrow wysokości
Z góry dziękuję
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janpawlicki Słupy są 6-7 m wysokości nad ziemię... jeśli będzie wzdłuż drogi, to trzeba przewidzieć wjazdy na działkę...Warto pomyśleć o wszystkim zanim się na coś zdecydujesz. Mapka by pomogła w ocenie. Czy słupy stoją tak jak pokazuje Google Maps? To już widzę, że jeden dodatkowy musi stać u wylotu drogi wewnętrznej, drugi przy budynku 6A, a trzeci na końcu, przy 6B...A 6A nie chce światłowodu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mniej więcej tak to wygląda czerwonym zaznacza jest droga do ulicy głównej że światłowodem (oczywiście jest to moja posesja) a zielonym najbliższy słup że światłowodem orange, obstawiam że w takiej sytuacji trzeba by było postawić dwa słupy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciężko stwierdzić niestety kontakty z tym sąsiadem są dość utrudnione lekko ujmując
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janpawlicki Niestety według mojego spojrzenia droga dojazdowa jest zbyt wąska, aby dostawić jeszcze słupy. Czy droga to współwłasność? Wtedy będą problemy, bo bez zgody 6A nic nie zdziałasz...
trzeba też przewidzieć kabel nad wjazdem na posesję 6A
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Droga nie jest współwłasnościa, na drodze jest tylko jeden właściciel
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janpawlicki jednak dwa słupy będą stały w świetle innych domów/posesji...jeśli będą w drodze. na posesjach byłoby łatwiej, ale brama 6A troszkę przeszkadza, chyba, że po drugiej stronie nawiązać się do słupa po prawej stronie drogi i pójść prawym skrajem dojazdu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 @janpawlicki Nie pomogę ale zapytam - co to za czarny słupek wystający z ziemi przy wylocie drogi?
- « Poprzedni
- Następny »