- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podłączenie do światłowodu
@adamczyzewskiw kwestiach technicznych pomoże Ci @agat13
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- @agat13 Cala okolica jest okablowana napowietrznie. Najblizej są 2 skrzynki OPP - z 300m w jedna strone dzialki wzdluz ulicy Nadarzynskiej i ze 200m w druga strone przy ulicy Wesolej. Rozmawialem z sasiadami, byla informacja od Orange, skladali wnioski i dostal kazdy kto chcial.
A ja przedreptalem cala okolice zeby stwierdzic ze wlasnie odcinek Nadarzynskiej miedzy Grudowska a Wiatraczna jest biala plama na mapie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Te 300m w jedna i druga strone to nawet sa chyba przelacznice. OPP moze byc jeszcze blizej ale nie wiem za mocno jak je zlokalizowac
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@adamczyzewski Za to ja wiem prawie wszystko...
Na mapie zasięgu Nadarzyńska 8 ma dostęp do FTTH. Do Twojej posesji jest podbudowa słupowa, więc.....
Pisz konkretnie o dorejonizowanie w nawiązaniu do sieci z której zasilany jest budynek nr 8 i opisz dokładnie ile i przy jakich posesjach stoją słupy telekomunikacyjne po Twojej stronie ulicy. To jest do wykonania. Dodatkowym atutem będzie jak zbierzesz popyt od sąsiadów z numerów parzystych pomiędzy 8, a Twoim...Dołącz mapkę z zaznaczonym Twoim domem, słupami, instalacjami FTTH od nich do posesji np 8 i zobacz gdzie biegnie już wykonana instalacja spod 8-ki. Zobacz i prześledź przebieg kabla podwieszonego od budynku 8 do puszki na słupie (podobnej jak na fotce) i zaznacz ją na Twojej mapie.
Zbiorowy wniosek sąsiadów wzdłuż słupów będzie plusem...
Szanse na dorejonizowanie droga napowietrzną oceniam na duże...
Powodzenia
P.S.To jest przykład, gdzie widać dokładnie, że dobre rozeznanie w terenie i zawarcie odpowiednich informacji w podaniu o dorejonizowanie podnosi szanse na sukces...Samo puste pisanie, to tylko zgłoszenie popytu ad acta...Tu od razu zainteresujesz Inwestycje i pokazujesz, że koszty podłączenia są praktycznie znikome...byle miejsce na OPP było 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzieki za pomoc. Do kogo pisac? Swiatlowod Inwestycje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@adamczyzewski NIE. Normalnie na adres
Orange Polska S. A.
ul. Jagiellońska 34,