- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podłączenie światłowodu do nowego domu
Cześć,
gdy budowana była sieć światłowodu (fiberhost) w miejscowości, w której mieszkam, mój dom bym jeszcze w budowie.Sieć przebiega przez moją działke a najbliższa skrzynka jest około 100m od mojego domu. Próby kontaktu z tą firmą, tj. wypisanie formularza i czekanie, spełzło na niczym, zero odzewu od pół roku. Adres jest widoczny na geoportalu. Czy mogę jakoś temu zaradzić żebym tez ja mógł korzystać ze światłowodu? Jest na to szansa? Dziękuje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Położyli kabel na Twojej działce bez pytania cię o zgodę? To zaszantażuj ich. Masz prawo żądać usunięcia kabla, jeśli był położony bez Twojej zgody, masz też prawo wycofać zgodę - ale to już zależy jaki był układ. Tak czy owak Fiberhost to nie Orange, więc to forum to też średnio nadaje się do dyskusji tego konkretnie problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@decorte sprawę sieci z lokalnym operatorem załatwisz TYLKO z tym operatorem.
Możesz wystosować pismo oficjalne do FH na adres korespondencyjny i zagrozić wycofaniem zgody na trasę światłowodów przez Twoją działkę i natychmiastowego ich usunięcia z powodu prac wykopaliskowych w tym miejscu. Warunkiem będzie uzyskanie dostępu do sieci. Szantaż, ale w szczytnym celu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Standardowo nie zaszkodzi też weryfikacja i zgłoszenie na https://internet.gov.pl/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@decorte weryfikacja, czy adres Twojej działki znajduje się na listach, czy to z inwestycji prywatnych operatora, czy publicznych dużo wyjaśni.