- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, ostatnio dowiedziałem się, że mój adres jest wpisany do budowy światłowodu. Zaczęli budować parę domów dalej światłowody i już są tam nawet dostępne, obok mnie pojawiła się studzienka z napisem Orange oraz kilka domów dalej też są miejsca na skrzynki na słupach puste, oraz te gdzie są już skrzynki zawieszone. Czy przez koronawirusa pojawią się opóźnienia w realizacji POPC2? Wątpie, że Orange zdąży podłączyć u mnie tyle domów, a nawet nie tylko u mnie. Chciałem zobaczyć coś tam w wyszukiwarce UKE, ale im strona od paru dni nie działa, może coś wiecie więcej na ten temat? Jak coś miejscowość to Młociny (miasto - Warszawa)
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim stronka juz dziala oto co jest w wynikach
W zalaczniku lista planowanych przylaczy. Termin zakonczenia 30.09.2020 (ale pewnie sie opozni przez wirusa)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2.
@Anonim z pewnoscia koronawirus opozni realizacje POPC ale o ile to tego nikt Ci dokladnie nie powie. Wyszukiwarka UKE faktycznie nie dziala😐
Moze tutaj cos znajdziesz https://www.hurt-orange.pl/operatorzy-krajowi/popc-nabor-i-i-ii/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2.
Ok, może ktoś jeszcze coś wie na ten temat. I jak jest studzienka Orange i w niektórych miejscach nie ma skrzynek a jest taki okrąg to co to oznacza?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2.
@Anonim znalazlem jeszcze cos takiego https://capap.gugik.gov.pl/mapa/cppc/CPPC-internet/ ale musisz recznie wyszukac na mapie swoj adres bo przynajmniej u mnie wyszukiwarka nie dziala. Jesli Twoj adres jest w POPC to na pewno bedziesz podlaczony. Predzej czy pozniej, a to juz cos bo nie wszyscy maja taka mozliwosc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2.
Cześć,
Fajna "miejscowość". Odpowiadam: jeśli do tej pory nie było studzienek, to świadczy o rozbudowie (i na 99% FTTH, bo raczej rozbudowy miedzianej bym się nie spodziewał). W rejonie, gdzie infrastruktura jest podziemna inwestycja wiąże się z wkopywaniem orurowania i dociąganiem do posesji (jeśli są wielorodzinne kabli do OPP-takiego punktu dostępu- i wykonywaniem instalacji do lokali, lub jednorodzinne-rurki doprowadzającej osobne włókno z OPP zbiorczego dla kilku domów). Jeśli Podbudowa jest słupowa charakterystycznym elementem rozbudowy sieci są skrzynki zapasu (takie krzyżaki wiszące na co drugim, bądź co trzecim słupie)> To one świadczą o zbliżającym się światłowodzie. Gdy przy nich zawisną skrzynki oznaczone "Orange" lub OPP to znak, ze jest bliżej niż dalej...a jak widać już pierwsze instalacje po sąsiedzku-znak, że lada moment zadzwonią z ofertą umowy. Cierpliwości i dowiaduj się i operatora o znalezieniu się w zasięgu FTTH
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2.
Mapa UKE zaczęła działać co mam tam sprawdzić i jak bo nic się nie wyświetla tylko mapka bez żadnych info
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
POPC2.
@Anonim wyszukiwarka cos kuleje. Jak zacznie dzialac to sie sprawdzi😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka