- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry, w listopadzie 2022 roku Orange rozpoczęło kładzenie infrastruktury światłowodowej na mojej ulicy. Wnioski o chęć przyłączenia do ewentualnego światłowodu składałem już dawno temu, więcej niż raz. Jest luty, pracę wyglądają na zakończone i skończyło się na tym że sąsiad dom obok i naprzeciwko światłowód jak najbardziej mają, a mój dom został pominięty. (Dosłownie kilka metrów) Kontaktowałem się z infolinią i jedyne czego się dowiedziałem to, że: "Inwestycja nie przewidywała pańskiego domu." Domyślałem się, że niczego więcej się nie dowiem, ale wydaje mi się to dziwne, że sąsiedzi z początku ulicy, z końca ulicy i nawet dom naprzeciwko mnie są podłączeni, a ja nie. Być może chodzi o kwestie finansowe? Nie wiem. Nie wiem też dlaczego podłączenie mojego domu miałoby być znacząco droższe/nieopłacalne w porównaniu do ~30 innych domów na ulicy. Miałem też okazje pogadać z ekipą, która przyłączała dom obok, powiedzieli mi, że do nas też dociągną tylko będą musieli najpierw tu skończyć - pewnie nie były to osoby decyzyjne, ale tak czy siak nadzieję zrobili 😞
Czy jest szansa na zrobienie czegokolwiek w tej sprawie? Na infolinii nie dowiedziałem się niczego, czego bym sam nie wiedział.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@hubcix skoro nie było w planach, to nie umieszczono adresu w zasięgu i tyle. Jeśli projekt był unijny, to często się zdarza. Niewiele można zrobić prócz pisma na adres korespondencji Orange w Skierniewicach z prośbą o dorejonizowanie ( dogęszczenie) adresu.. Orange Polska S.A.
ul Jagiellońska 34,
96-100 Skierniewice.
Opisz rzeczowo i konkretnie zamieszczając mapę sytuacyjną.
Jeśli to inwestycja własną, tym bardziej to zadziała.
Jeśli instalacja idzie po słupach, szansę większe. Doziemnie, minimalne..
Zgłoś popyt na stronie Orange i UKE. https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/
To pomoże...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@hubcix skoro nie było w planach, to nie umieszczono adresu w zasięgu i tyle. Jeśli projekt był unijny, to często się zdarza. Niewiele można zrobić prócz pisma na adres korespondencji Orange w Skierniewicach z prośbą o dorejonizowanie ( dogęszczenie) adresu.. Orange Polska S.A.
ul Jagiellońska 34,
96-100 Skierniewice.
Opisz rzeczowo i konkretnie zamieszczając mapę sytuacyjną.
Jeśli to inwestycja własną, tym bardziej to zadziała.
Jeśli instalacja idzie po słupach, szansę większe. Doziemnie, minimalne..
Zgłoś popyt na stronie Orange i UKE. https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/
To pomoże...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange nie chce przyłączyć do światłowodu
@hubcix a że tak dopytam. Kiedy twój dom został wybudowany? To kwestia kilku lat czy kilku dekad? Czy stoi blisko drogi jak domy sąsiadów czy gdzieś w głębi znacznie dalej od drogi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dom ma blisko 100 lat i stoi normalnie przy ulicy. Nigdzie w głębi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W takim razie to jakieś przeoczenie ze strony projektanta. Chyba że... kabel ze słupa musi lecieć do Ciebie nad działką sąsiada który na to nie wyraził zgody. Sprawdź to.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety instalacja idzie pod ziemią, więc domyślam się, że szanse będą niskie na podłączenie - ale spróbuje.