Nieujęty adres w rozbudowie sieci światłowodowej

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 8
  • 18
  • 0

Witam,

Na mojej ulicy Orange, za pośrednictwem Światłowód Inwestycje, prowadziło rozbudowę istniejącej sieci światłowodowej. Celem było wyeliminowanie tzw. białych plam i zapewnienie wszystkim mieszkańcom dostępu do szybkiego internetu. Prace były realizowane drogą ziemną. Jednak mój dom, znajdujący się na końcu tej ulicy nie został podłączony, tzn. przy granicy z moją działką nie ma tego światłowodu, podczas gdy sąsiedzi mają swoją "taśmę". Dodam, że ulica jest w pełni uzbrojona w pozostałe media, zaś odcinek jakiego nie wykonano to około 60 metrów na odcinku, który jest linią prostą.

Próbowałem zasięgnąć wiedzy dlatego mój adres nie został ujęty w tej inwestycji, jednak ze strony zarówno Orange jak i Światłowód Inwestycje nie otrzymałem żadnej wartościowej odpowiedzi. 

Roważam napisanie stosownego podania do UKE oraz Orange w Skierniewicach. 

Co jeszcze mogę zdziałać w swojej sprawie? 

18 ODPOW. 18

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33090
  • 40637
  • 1403

Najprawdopodobniej adres nie jest prawidłowo wpisany w Geoportal jak budynek mieszkalny (na moment tworzenia projektu). Pisz do urzędów jak najszybciej

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@wojsow  pismo do Skierniewic to powinien być kolejny krok. Po odpowiedzi zdecydujesz co dalej robić ( a odpowiedzą) 

Wspomnij ewentualnie o dorejonizowanie adresu. Wyślij mapę sytuacyjną.

Mogą być różne powody natury formalno-technicznej, ale info powinieneś o tym dostać 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2593
  • 10063
  • 38

@wojsownapisał(-a)

Roważam napisanie stosownego podania do UKE oraz Orange w Skierniewicach. 

Co jeszcze mogę zdziałać w swojej sprawie? 

zrób właśnie to, bo od czegoś trzeba zacząć. Możesz też pogawędzić w lokalnym salonie Orange. Zapewne plany rozbudowy powstały zanim Twój adres pojawił się w ewidencji, stąd pominięcie. Jak bardzo nowy jest Twój dom? Co do białych plam, ten projekt wypełnia taką plamę. A że została jedna biała kropka? Cóż ...

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Od jakiegoś czasu trwa kolejna, czwarta tura rozbudowy infrastruktury z KPO. Na internet.gov.pl  możesz sprawdzić, czy przypadkiem Twój adres nie został wyznaczany w 4 turze. Jeżeli tak, to zgłoś chęć posiadania internetu właśnie na tym portalu. 

• 8
  • 18
  • 0

Czy jest możliwość sprawdzić nr projektu rozbudowy, który był realizowany na mojej ulicy, aby referować do niego w moim piśmie?

Proszę mi wierzyć, że zgłaszam to co 2-3 tygodnie 🙂

_______

* Scalenie wpisów - Bartłomiej

• 2842
  • 12101
  • 74

Ale czy Twój adres jest ujęty w naborze?

• 8
  • 18
  • 0

Poproszę o wskazówki jak mogę to sprawdzić?

• 2842
  • 12101
  • 74

Zalogować się na https://internet.gov.pl/ , następnie odszukać swój adres i kliknąć na "kropkę", na budynku. W  rozwijanym menu po lewej stronie będą jakieś informacje.

Lista adresów jest też dostępna pod linkiem:

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiYjM2NTM2MGYtZWUyYy00MTg1LTkzY2QtZmY0NDNlM2ZhMTUwIiwidCI6IjVmZ...

• 8
  • 18
  • 0

Przesyłam rezultaty z pierwszego adresu.

Co do drugiego, to nie wiedziałem, że istnieje taka strona, natomiast mojego powiatu (sochaczewski) nie ma na tym raporcie w ogóle.

image.png