- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nieujęty adres w rozbudowie sieci światłowodowej
Planowany koszt to 500zł, więc światłowód faktycznie jest przy Twojej działce. Rozumiem, że na internet.gov zgłosiłeś chęć podłączenia? Jeżeli tak, to już chyba nic więcej nie zrobisz. Twój adres jest brany pod uwagę, a że koszt jest nikły to w mojej ocenie zostaniesz podłączony. A kiedy? Obstawiam przyszły rok lub 2027.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Naturalnie, zgłaszam to przez tę stronę co kilka tygodni. Geoportal sugeruje, że światłowodu nie ma przy mojej działce, jest wspomniane 60 metrów wcześniej. Sęk w tym, że potrzebuję go zdecydowanie wcześniej niż wspomniany przez Ciebie 2027. Pytanie w jaki sposób mogę to eskalować i próbować ugrać to szybciej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ten rok 2027 do jest moje gdybanie. Możesz jeszcze się rozejrzeć za lokalnym dostawcą.
Tu masz jeszcze jakieś info.
https://mapadotacji.gov.pl/projekty/1674545/
https://skynet.net.pl/projekt-kpo-powiat-sochaczewski/
Wychodzi na to, że to będzie przyszły rok: Okres realizacji: 01.01.2024 – 30.06.2026
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wojsow jeżeli punkt dystrybucyjny jest oddalony od działki 60m to przy trybie doziemnym przyłącza jest to dość długi dystans i koszt jak na jedno przyłącze. Na 200% nie jest to 500zl. Stąd myśl, że może sąsiedzi są brani pod uwagę w projekcie inwestycji grupowej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sąsiedzi już mają ten światłowód, więc od tej strony sprawa jest zakończona. Kwestia polega na tym, aby kontynuować przebieg sieci z tamtego miejsca do mnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wojsow to tak nie działa.
Żeby dostarczyć do Ciebie przyłącze trzeba ciągnąć instalację od punktu dystrybucyjnego OPP czyli od słupka w ulicy głównej.
Skoro to 60m bez studzienek rewizyjnych po drodze, to trzeba wykopać owe 60m rowka i zakopać osobny, nowy kabel do Twojej posesji. Stąd moje przypuszczenia o kosztach
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jesteśmy w stanie określić orientacyjny koszt takiego przyłącza ziemnego?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
500zł to nie jest Twój koszt. Ty takiego kosztu nie ponosisz. To jest wycena na potrzeby KPO i nie jest zgodna z rzeczywistością. Oznacza z grubsza tyle, że jesteś dość blisko przyłącza. Zapoznaj się z linkami, które załączyłem wcześniej. Możesz nawet odezwać się do Syknet, z zapytaniem o status.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wojsow jeśli Skynet to robi to dzwoń do nich. Powinni Ci podać przybliżony czas realizacji a jeśli nie realizują to zapewne poznasz przyczyny.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »