- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie słychać mnie podczas rozmowy przez WI-FI calling
► Temat został przeniesiony z kategorii Telefony i tablety (etykiety: Android, konfiguracja, serwis, karta SIM). Dodatkowo doprecyzowano w nim tytuł - Moderator Wiktor ◄
Witam, posiadam Samsunga S9+, wifi calling elegancko działało aż nagle cos sie zepsuło i mnie nie słychać. Osobę do której dzwonie słyszę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WI-FI calling
1) czy to nie jest problem mikrofonu w telefonie? czy zwykłe połączenia działają bez problemu?
2) działa u Ciebie volte?
3) próbowałeś przetestować na innej sieci wifi? (o ile masz taką możliwość)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WI-FI calling
Wszystkie te próby wykonałem. Po aktualizacji systemu jakiś czas działało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WI-FI calling
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dalej mam ten problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jaką dostałeś odpowiedź na zgłoszenie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć dokładnie ten sam problem na S9+, najnowsze XEO czyli z polskiej otwartej dystrybucji.
Orange ma klienta za debila i wielokrotnie odpowiada na bardzo szczegółowo opisany problem rzeczami typu "proszę sprawdzić sygnał wifi" itp. A Wifi wyciąga prawie gigabit / 300 Mbps, ping do orange to 2ms. Nawet konsultantka w trakcie przyjmowania reklamacji zauwazyła różnicę że jak w trakcie połączenia wyłączę wifi i telefon przejdzie na VoLTE to głośność i jakość jest lepsza.
W jednej z odpowiedzi twierdzili że jakość po Wifi Calling MA BYĆ niższa, i ma być ciszej i to jest okej. Nie ma dnia kiedy ktoś mi nie zwraca uwagi że słabo mnie słyszy jak używam wifi calling.
Podejście Orange to dno. Widać przez lata beton pozostał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gk2a6 nigdy po wi-fi nie będzie takiej jakości połączeń jak po LTE, testowałem na S10+ i na swoim S10, kiepskiej jakości połączeń się nie uniknie, to po wi-fi to jak 2G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nikt tego nie oczekuje. Jeśli pierwsze co Ci mówi rozmówca to że słabo Cię słyszy i gorzej niż na 2G/3G to jakaś padaka.
Zwracam uwagę że sam Orange reklamuje jako lepszą jakość: https://www.orange.pl/view/wificalling
"Usługa poprawi zasięg i jakośc wykonywanych połączeń komórkowych.
Dzięki niej Twoje rozmowy przebiegną bez zakłóceń. "
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gk2a6 jakość połączeń zależy od wielu czynników, wystarczy że z Orange zestawisz połączenie do Play i już loteria, albo jakość ok, albo gorzej niż w 2G (jakby analogowe połączenie/ trzaski i szumy), najlepszą jakość połączeń zestawiam z T-Mobile i Plus, jak chcesz wiarygodnych ocen, to tylko Orange vs Orange po wi-fi, inna kwestia kiepskich połączeń po wi-fi, dom nafaszerowany jest elektroniką i nie oczekuj w 2 czy 3 pomieszczeniu od routera dobrej jakości połączeń, tak na koniec... ja nie wierzę reklamom i wszystkim laboratoryjnym testom, realnie to zupełnie inaczej wygląda i mniej kolorowo.
- « Poprzedni
- Następny »