16-02-2017
16:20
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
16-02-2017
16:20
Nie działa internet w telefonie mimo wszelkich prób
Lilaa napisał(-a):
Szkoda mi resetowac cały telefon, bo obawiam się, że to problemu nie rozwiąże, a stracę swoje dane, bo przemawia za tym to, że w innych telefonach tez internet nie działa, sama już nie wiem czy to może coś zmienić..
Zamieniałaś karty karty z telefonem w orange, gdzie net działa poprawnie, jak wcześniej pisałem ?
16-02-2017
17:23
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
16-02-2017
17:23
Tak, teraz mam 200% pewności, że wina jest po stronie Orange, u mnie w telefonie jest wszystko ok.
Moja karta nie działa (internet) w telefonie gdzie internet Orange działa bez problemu.
Za to inna karta Orange z internetem śmiga u mnie od pierwszej sekundy włączenia telefonu.
Szkoda tylko, że zgłoszenie techniczne Orange nic nie dało, a Orange polecilo mi ustawić APN, które ustawiałem sto razy bez sensu, bo wszystko jest w porządku, a nie widzą problemu u siebie i nie mogą go rozwiązać. Czekam na odpowiedź na kolejne zgłoszenie, jestem po prostu wściekła na ich olewactwo sprawy.
Moja karta nie działa (internet) w telefonie gdzie internet Orange działa bez problemu.
Za to inna karta Orange z internetem śmiga u mnie od pierwszej sekundy włączenia telefonu.
Szkoda tylko, że zgłoszenie techniczne Orange nic nie dało, a Orange polecilo mi ustawić APN, które ustawiałem sto razy bez sensu, bo wszystko jest w porządku, a nie widzą problemu u siebie i nie mogą go rozwiązać. Czekam na odpowiedź na kolejne zgłoszenie, jestem po prostu wściekła na ich olewactwo sprawy.
16-02-2017
17:25
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
16-02-2017
17:25
A możesz ustawić w telefonie sztywno 3G lub WCDMA? (bez LTE)
16-02-2017
17:28
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
16-02-2017
17:28
Tak jak pisałam, ustawiłam i dla LTE i dla 3G i w każdym przypadku nic nie daje.
Tylko dlaczego ja mam cokolwiek kombinować? Skoro jakąkolwiek kartę wkladam i Internet bdziala bez problemu, tylko na mojej karcie nie działa ani u mnie ani u nikogo innego. Już mam tego serdecznie dość, zrazilam się do tej sieci już chyba ostatecznie. Ciekawe jaka dostanę odpowiedz na zgłoszenie..
Tylko dlaczego ja mam cokolwiek kombinować? Skoro jakąkolwiek kartę wkladam i Internet bdziala bez problemu, tylko na mojej karcie nie działa ani u mnie ani u nikogo innego. Już mam tego serdecznie dość, zrazilam się do tej sieci już chyba ostatecznie. Ciekawe jaka dostanę odpowiedz na zgłoszenie..
16-02-2017
17:37
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
16-02-2017
17:37
Lilaa napisał(-a):
Tak, teraz mam 200% pewności, że wina jest po stronie Orange, u mnie w telefonie jest wszystko ok.
To potwierdza błąd w ustawieniach sieci, atakuj ich. Może być też uszkodzona SIM, ale przecież wymieniałaś...
16-02-2017
21:14
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
16-02-2017
21:14
No nie, to już przechodzi ludzkie pojęcie. Ta parszywa sieć nie dość, że nie potrafi w niczym pomóc, to jeszcze nie potrafi odpowiedzieć na zgłoszenie. To jest po prostu chore. Zgłoszenie z dzisiaj, z innym numerem, piszą, że ZADZWONIA, po czym przysyłają SMS, odpowiadając na pierwsze zgłoszenie z daty 14.02 o numerze tamtego zgłoszenia, zamiast na to co powinni, a status zgłoszenia został zamknięty. Śmiech na sali. Słów mi brakuje na te beznadziejna sieć. Skończone dno.
16-02-2017
21:41
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
16-02-2017
21:41
Jeśli już publikujesz publicznie numery zgłoszeń (co wg mnie nie jest bezpieczne), to zwróć uwagę, że smsem otrzymałaś odpowiedź na wcześniejsze zgłoszenie. A nie te kolejne z dziś. Są inne numery spraw, a im wyższy numer - tym późniejsze zgłoszenie.
16-02-2017
21:44
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
16-02-2017
21:44
Problem polega na tym, że dostałam już odpowiedz na poprzednie zgłoszenie wczoraj. Dziś wysłali mi to samo, zamykając status zgłoszenia z dzisiaj! Gdzie 1,5h naprzód napisali że odpowiedzą mi niezwłocznie na to dzisiejsze. Nawet z tym mają problem.
16-02-2017
21:46
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
16-02-2017
21:46
Nie wiem co otrzymujesz, ale screen pokazuje odpowiedź na zgłoszenie sprzed 2 dni. Być może sms do Ciebie dociera wielokrotnie, co może sugerować problemy z kartą sim. A dostałaś odpowiedź na te ostatnie zgłoszenie?
16-02-2017
21:49
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
16-02-2017
21:49
Nie jest to żadna powielona wiadomośc, treść się różni nieznacznie, sens jest ten sam. Po prostu 'rozwiązali' sprawę z dzisiaj, a odpisali mi ZNOWU w nawiązaniu do poprzedniej, czyli wniosek jest taki,że WCALE nie rozwiązali dzisiejszej sprawy, a jej status zamknęli. A odpowiadając na sprawę zapewne pomylili numery spraw, ot filozofia