- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam mam antenę zewnętrzna i router w jednym microtik z agregacją pasm lte kategorie 18 i mam do niej włożoną karte sim prędkości mam od 40 do 70 mb/s pobieranie upload między 4 a 5 Czy jak zmienię operatora to prędkości będą takie same czy wyższe jeśli inni operatorzy mają nadajnik w tym samym miejscu co ma orange i te same częstotliwości 800,1800,2100,2600? Czy poprostu ukszktałtowanie terenu nie pozwoli na nic więcej?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wskazania masz jak na góry moim zdaniem dobre. Szybkość dobra i jeśli taka się utrzymuje to nic więcej nie uzyskasz. Agregacja 4 pasm.
Prima band jest to pasmo na upload, LTE ma ograniczenia że upload nie podlega Agregacji i dopiero 5G to zmienia ale też chyba 2 pasma Agreguje. Na download jedynie nadajnik może ograniczać, Orange nie robi ograniczeń np. Play z tego co czytałem ogranicza na 3 pasma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadajnik bts w górach
Kup startówki innych operatorów i testuj, inaczej się nie dowiesz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadajnik bts w górach
@Katani1 No tak ale to pytanie jest ogólne Czy ktoś miał podobny przypadek niekoniecznie mieszkający ten ktoś w górach jestem poprostu ciekawy i nie daje mi to spokoju Czy łącząc się do 1 nadajnika co mają wszyscy operatorzy zmiana operatora spowoduje wzrost prędkości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadajnik bts w górach
Za dużo zmiennych, jak pogoda, obciążenie i moc BTS innych operatorów itp. Wróżenie z fusów, dzisiaj jest 100 Mb/s jutro może być 20.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadajnik bts w górach
@Januszbba jak odpowiadają Tobie prędkości Orange, to po co zmieniać. Jak @Katani1 wspomniał, kup startówki konkurencji i się przekonasz. Obecnie każdy operator ma dodatkowe pakiety po aktywacji w okolicach 100 GB lub więcej, więc za 5 zł jest sporo do testowania.
Czy inni operatorzy będą mieli podobne prędkości? Zależy jakie pasma udostępniają, jak mają nadajnik skonfigurowany, obciążenie nadajnika, ułożenie anten sektorowych itp., jest wiele zmiennych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadajnik bts w górach
@ketrasaArtur Czyli może być sytuacja że nawet mieszkając w górach prędkość może się zwiększyć jak się zmieni operatora? W tym 1 nadajniku co się z nim łącze wszyscy operatorzy mają 800,1800,2100,2600 a ja agregacje pasm mam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadajnik bts w górach
No powiedz, jak Cię nie lubić? Pytasz czy możliwe że będą inne prędkości od innych operatorów. Odpowiadają Ci dwie kompetentne osoby: tak to możliwe, ale najlepiej się przekonasz sam sprawdzając to w praktyce.
A Ty nadal drążysz zadając trzeci raz to samo pytanie w tym samym wątku. Czego jeszcze oczekujesz? Może ktoś z Zawoi się odezwie i powie jaki ma szybkości internetu od innych operatorów? Ale to też nic by Ci nie dało - przecież możesz to sprawdzić niewielkim kosztem. Ja rozumiem że logistycznie to już niekoniecznie jest łatwe, ale zapewniam Cię że nie ma innej metody DIY.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadajnik bts w górach
Z tego, co kojarzę mieszkasz w miejscowości turystycznej. Zobaczysz, jak spadnie prędkość, gdy zjadą się m.in. fani seriali oglądanych w telefonie. Wtedy żadne agregacje nie pomogą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadajnik bts w górach
@Januszbba zostaje więc przeprowadzenie testów. Obecnie nie są kosztowne, jak już masz odpowiedni sprzęt.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadajnik bts w górach
@j131 Skoro jest to możliwe to to chciałem usłyszeć Wy siedzicie od lat w temacie internetu mobilnego macie większą wiedzę niż ja pozatym ja jestem skazany na internet mobilny i szukam dobrych rozwiązań i tyle a nadajnik jest Emitela.
- « Poprzedni
- Następny »