- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Możliwość techniczna założenia internetu
@agat13napisał(-a)@dawid1337 Z tym to jest różnie. Powinno być tak jak napisał @marder , ale szczerze mówiąc nie widziałem nigdy taśmy ostrzegawczej, a instalacje zakopane były na różnych głębokościach. Zapewne płycej niż głębiej...Jeśli masz orientację, gdzie sie ów kabel kończy pobaw się w archeologa i postaraj sie go znaleźć. To zwiększa Twoje szanse na net...
@agat13 podczas wykonywania moich prac przyłączowych (gazownictwo), jak jeszcze robiłem w branży często trafiałem na ziemne instalacje teletechniczne i powiem że w większości przypadków taśma ostrzegawcza była albo koloru żółtego, sztywna gładka bądź z dziurkowanym napisem kabel teletechniczny przy starszych instalacjach, albo pomarańczowa miękka z napisem lub bez przy nowszych instalacjach i prawdą jest to że głębokość posadowienia była bardzo różna od 20 cm do nawet 1,5 m pod ziemią.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dawid1337 Najprościej złożyć zamówienie na infolinii. Oczywiście już podczas kontaktu dowiesz się czy Doradca będzie mógł takie zamówienie przyjąć. Jeśli przyjedzie technik. Pokaż co wykopałeś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zadzwoniłem na infolinię w tej sprawie przed chwilą i spotkałem się z odmową. Wspomniałem właśnie o znalezieniu owego kabla, ale konsultantka stwierdziła, że technik nie może przyjechać w związku z tą sprawą. Także chyba nici z tego internetu ;/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dawid1337 dopytam, czy ten kabel na mapce kończy się na Twojej działce, czy przez nią przebiega?, gdyż jeżeli kończy się to warto odszukać końcówkę, jak to zakończenie wygląda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kabel idzie aż do tyłu domu, poniewaz juz kiedys w domu byl telefon stacjonarny, ale to lata temu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dawid1337 to tym bardziej warto odszukać końcówkę kabla, zrobić zdjęcie i pokazać na forum jak to wygląda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dawid1337 koniec kabla będzie i tak trzeba odszukać... Po to, aby podłączyć generator sygnału i znaleźć go na słupku. Poza tym jeśli odnajdziesz i pokażesz, to będziemy w stanie powiedzieć co to i do czego służyło. Od razu powiem, że nie każdy kabel po którym pracował sam telefon nadaje się do Internetu szerokopasmowego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72napisał(-a)podczas wykonywania moich prac przyłączowych (gazownictwo), jak jeszcze robiłem w branży często trafiałem na ziemne instalacje teletechniczne i powiem że w większości przypadków taśma ostrzegawcza była albo koloru żółtego, sztywna gładka bądź z dziurkowanym napisem kabel teletechniczny przy starszych instalacjach, albo pomarańczowa miękka z napisem lub bez przy nowszych instalacjach i prawdą jest to że głębokość posadowienia była bardzo różna od 20 cm do nawet 1,5 m pod ziemią.
Tak kiedyś stosowało się taśmę żółtą. Obecnie jest to kolor pomarańczowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dawid1337 Też nie kojarzę aby stosowano pomarańczowe kable miedziane przed laty. Tak czy siak trzeba dotrzeć do jego końca. Konsultantce powiedz że chcesz zamówić internet ponieważ kiedyś miałeś telefon. O kablu powiesz dopiero jak pojawi się monter.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »