- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Lokalizacja zgubionego telefonu.
Witam.
Czy sieć na prośbę klienta może zlokalizować położenie zalogowanego do sieci urządzenia ? Lub chociaż podać klientowi z którego nadajnika aktualnie urządzenie korzysta ?? Zgubiłem telefon gdzieś na odcinku 15km wracając do domu , telefon jest włączony i jest sygnał niestety wyłączony jest GPS .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem polega na tym że organy twierdzą że jest to zbyt błacha sprawa by wdrażac jakieś procedury namierzające urządzenie . To prawo źle działa , wiedzą gdzie ale nie powiedzą. Klient musi kupić nowe urządzenie ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pavvell znalazłem w sieci takie info:
Jak możemy przeczytać na stronie usługodawcy Google:
„Jeśli urządzenie Twoje lub znajomego zgubi się, w Menedżerze urządzeń Android możesz je zdalnie zablokować, włączyć jego dzwonek lub wykasować z niego dane, o ile jest zalogowane na konto Google. Na urządzeniu, z którym połączy się Menedżer urządzeń Android, pojawi się powiadomienie. Menedżer urządzeń Android może również pokazać jego lokalizację. Ważne: Menedżer urządzeń Android nie zadziała, jeśli urządzenie jest wyłączone, nie jest połączone z siecią Wi-Fi lub nie ma włączonego połączenia komórkowej transmisji danych z użyciem aktywnej karty SIM.” - z przypisem: https://support.google.com/accounts/answer/6160500?hl=pl
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ew. wcześniej można włączyć jakąś usługę lokalizacyjną, ale po fakcie już nie. Do włączenia trzeba z karty sim wysłać smsa lub aktywować odpowiednią aplikację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Misiek62 Dzięki też to widziłem niestety wyświetla się info że urządzenie jest niedostępne. Być może mam wyłączoną jakąś opcję zezwalającą na lokalizowanie urządzenia .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pavvell pewnie trzeba było zezwolić na lokalizowanie telefonu w powiązaniu z kontem gmail...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć, jakiego telefonu szukasz? Bo znalazłem dziś w Warszawie na Ochocie biały Huawei, który był zalogowany do sieci Orange. Oddałem go do salonu Orange w CH Blue City.
Pozdrawiam
Daniel
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szukam Lenovo w Szczecienie. Szacunek dla Ciebie za zwrócienie znalezionego .