- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak zgłosić, aby mój adres był widoczny w Orange. Światłowodu jest już zrobiony.
Skoro dorejonizowanie nie wchodzi w grę, skontaktuj się z infolinią, że chcesz złożyć wniosek o współfinansowanie. To nie jest zobowiązujące, a jest szansa, że ktoś przyjdzie na wizję lokalną.
Aczkolwiek rodzi się pytanie co to za lokalizacja, że dorejonizowania nie chcą przyjąć? Nie raz tu na forum były historie, że niby dla Orange, a potem się okazuje, że to np. sieć Fiberhostu.. To ważne, bo współfinansowanie też w większości opcji nie pójdzie przy obcej sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak zgłosić, aby mój adres był widoczny w Orange. Światłowodu jest już zrobiony.
Cześć Problem jest taki że pod moim adresem powinni je u nich w systemie operator hurtowy nexera gdzie aktualnie mam umowę w Playu, mimofizycznego drugiego przyłącza Orange nie chcą zrobić dorejonizowania że względu na blokadę adresu przez nexera tak to tłumaczy Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jacekp1985 i słusznie tłumaczy...w systemie może być tylko jedno określone przyłącze do wykorzystania. Jeśli masz operatora hurtowego już to sugeruje wybór dostawcy usługi.
Skoro Orange w bazie na adres przypisany do operatora hurtowego temu samemu adresowi nie przypisze własnej sieci. Nie znam zasady podłączenia drugiego alternatywnego przyłącza z innej firmy, ale jeśli chcesz usług z Orange, to Orange musi zmienić przyporzadkowanie własności operatora do budynku. Póki w systemach będzie tylko inny operator na adresie nie zamówisz usługi ma łączu Orange, choćby tam istniało
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pod jednym adresem mam dwa budynki mieszkalne i w jednym budynku jest Play a w drugim miał być Orange na łączy Orange No ale jak widać nie ma szans na
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jacekp1985 w budynkach jednorodzinnych raczej nie praktykuje się przyłączy kilku operatorów.
Oczywiście lokalne firmy czasem walczą o klienta, ale dużemu graczowi nie opłaca się dublować czyjejś sieci.
Dodatkowy aspektem jest jak pisałem tylko jedna ścieżka na jeden adres w bazach adresowych
- « Poprzedni
- Następny »