- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak zgłosić, aby mój adres był widoczny w Orange. Światłowodu jest już zrobiony.
@Jacekp1985napisał(-a)
- Myślałem że na grupie są tutaj też po prostu pracownicy Orange. Ja mam już wykonane fizyczne przyłącze z Orange kabel opisany też jest Orange wszystko zrobione już do domu cała instalacja
Źle myślałeś.
Tu nie ma pracowników Orange.
Twoje deklaracje o wykonaniu przyłącza brzmią dla nas dziwacznie. Jak możesz mieć wykonane przyłącze skoro operator infrastruktury nic nie chce o tym wiedzieć? Włamałeś się do sieci optycznej???
Przyłączy przecież nie wykonuje się samodzielnie, wykonuje je autoryzowana przez operatora firma, na jego zlecenie i według jego planu. Jeśli wolisz nadal pozostać taki tajemniczy, to my też odeślemy cie na drzewo bo cóż innego moglibyśmy zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak zgłosić, aby mój adres był widoczny w Orange. Światłowodu jest już zrobiony.
@Jacekp1985 generalnie to operator sam informuje klienta kiedy może zamówić usługę pod danym adresem. Będą ulotki w skrzynkach, telefony lub sprzedaż bezpośrednia w postaci nachalnego pana lub pani. Dotyczy to sytuacji gdy jest nowa inwestycja w danym rejonie (,osiedle nowych domów, wioska, dzielnica). Jeśli nic się takiego nie dzieje to oznacza że inwestycja nie została zakończona. Musisz spoojnie czekać i co kilka miesięcy dzwonić na infolinię z zapytaniem czy pod twoim adresem już Orange świadczy usługi. Tyle.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Hej sieć oddana mój adres nie był ujęty firma,wykonawca trzymał u mnie dwa miesiące cały sprzęt I materiał w zamian zrobil przyłącze do budynku ale.to nie jest w systemie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja na twoim miejscu zrobiłbym zgłoszenie na światłowód na tej stronie https://www.orange.pl/zobacz/swiatlowod-zgloszenie . Możliwe, że koszt przyłącza będzie po prostu zerowy. Ważne, aby zmusić kogoś, kto pojawi się fizycznie i pchenie sprawę do przodu. Przez infolinię tego nie załatwisz. Może poszukaj też przedstawiciela Orange, który faktycznie ma odpowiednie uprawnienia i załatwi sprawę od ręki. Sam miałem taką sytuację, że podczas 1 rozmowy telefonicznej z przedstawicielem , z sekundy na sekundę mój adres pojawił w bazie Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Próbuję od miesiąca i nic kabel fizycznie mam do wewnątrz budynku doprowadzone ziemię Później wchodzi na słup Gdzie jest mucha i na słupie jest również opisane jako mój adres infolinia odsyła do salonu salon na infolinię od miesiąca Stoję w miejscu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jacekp1985 jeśli tak to sprawa jest bardziej skomplikowana. Twój adres najpierw musi zostać zaraportowany przez podwykonawcę do Orange jako dodatkowy adres który zrobili. Problem polega tylko na tym aby ktoś to z tej firmy zglosił. Może masz nr telefonu do kierownika tych ludzi i mógłbyś z nim tą sprawę omówić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Firma zakończyła pracę i się zmyła,zapewniała ze zgłoszą i tyle wiem,adres z którym jestem.w.wykopie.na stronie orange jest dostępny już,a mój nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W salonie tylko sprawdzą, że Twój adres nie widnieje w bazie i koniec rozmowy. Podobnie jest na infolinii. Sam odbijałem się od salonów. Tu potrzeby jest ktoś decyzyjny. Skąd dostać taki namiar? Nie wiem... Może ktoś na forum podpowie... ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jacekp1985 a pamiętasz jak ta firma się nazywała? Może ma stronę w necie i można do nich zadzwonić. Druga opcja to kontakt ze sprzedawcą Orange. Może ktoś z sąsiadów miał namiary do takiego człowieka jak sam zakładał neta. Nieraz nawet oni chodzą osobiście i zachecają rozdając wizytówki. Trzecia opcja to pismo do Skierniewic z opisaniem sytuacji. Jest to niestety najdłuższa droga i niepewny finał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jacekp1985 masz zgłoszone zapotrzebowanie na internet.gov.pl ?