- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak załatwić w Orange by zgodzili się podłączyć światłowód do mojego domu
Na dole lepiej sie wierci (stabilnosc)
Z innej beczki:
- juz setki postow wymienilsimy pewnie w ramach kilku watkow ale nie doszlo do wycieczek osobistych (jak na elektroda.pl z ktorej juz nie korzystam bo za duzo sie o sobie dowiedzialem - najpierw czlowieka zwymyslaja, powiedza ze jest idiota zanim dojdzie do jakiejkolwiek konstruktywnej wymiany mysli)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bgolab123 tak jak zauważyłeś gdyż to kulturalne forum i kulturalni użytkownicy 👌
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)@marderGdyby od razu zastosował rurkę stalową (taką jak do ogrodzeń czy znaków drogowych) nie byłoby problemu z wyginaniem się...Widziałem instalacje na ceowniku perforowanym i sztywne to było jak diabli...
Zgadza się. O takiej myślałem kiedy kolega pisał że zrobi sobie taki masz. Ale jest co jest i teraz pozostaje tylko to wzmocnić. A jak się przełamie za rok czy dwa to trzeba będzie pomyśleć nad porządną rurą stalową.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bgolab123Bo my chcemy pomóc, a nie wyśmiać. Robimy to jak najlepiej umiemy i wedle zasobów naszej wiedzy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Doceniam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ze zdjec mi wyszlo, że kabel jest juz dokladnie w tym samym miejscu co wczoraj - slupek zachowal sprezystosc;)
Jako ciekawostke powiem, ze jak przyjechal monter to podparl drabine na tym slupku dosc powaznie go wyginajac i slupek tez wytrzymal (monter byl akurat obcojezyczny co nie wiem czy mialo znaczenie - musialem mu pokazac jak mozna drabine normalnie rozlozyc).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bgolab123napisał(-a)Ze zdjec mi wyszlo, że kabel jest juz dokladnie w tym samym miejscu co wczoraj - slupek zachowal sprezystosc;)
Jako ciekawostke powiem, ze jak przyjechal monter to podparl drabine na tym slupku dosc powaznie go wyginajac i slupek tez wytrzymal (monter byl akurat obcojezyczny co nie wiem czy mialo znaczenie - musialem mu pokazac jak mozna drabine normalnie rozlozyc).
Niestety to jest bolączka podwykonawców. Brakuje ludzi z doświadczeniem po szkołach telekomunikacyjnych to muszą korzystać z kogo się da.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, dokladnie. Jestem dosc zwiazany rodzinnie ze szkolami telekomunikacyjnymi i troche wiem jak to jest w takich firmach. Nie ma tej dawnej kultury technicznej.
Drugi monter mial duze doswiadczenie (30lat+), fajny kontakt. Milo bylopopatrzec jak fachowiec pracuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mardernapisał(-a)
@bgolab123napisał(-a)Ze zdjec mi wyszlo, że kabel jest juz dokladnie w tym samym miejscu co wczoraj - slupek zachowal sprezystosc;)
Niestety to jest bolączka podwykonawców. Brakuje ludzi z doświadczeniem po szkołach telekomunikacyjnych to muszą korzystać z kogo się da.
Nie brakuje fachowców z kwalifikacjami, tylko stawki za taką pracę są jak dla sprzątaczki, więc nie dziwne że obcokrajowcy zza wschodniej granicy teraz takie prace wykonują, poziom kwalifikacji ich... wstrzymam się od oceny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pracuje z wieloma ludzmi zza wschodniej granicy (branza informatyka i telekomunikacja). Jak z Polakami roznie jest są lepsi i gorsi.
Czesta droga ich kariery jest taka: zaczepiaja sie gdziekolwiek by sie zaczepic i przeniesc do docelowej firmy w swojej specjalizacji. W tym konkretnym przypadku akurat rozmawialem z facetem. I tez tak bylo.
A stawki na pewno sa male biorac poziom wymaganych kwalifikacji i zakres prac.