- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dyskusja o zakopanym światłowodzie na mojej ziemi bez mojej zgody
Skoro wskazałeś termin "do marca 2022" pozostaje Ci czekać na ruch Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeszcze nadmienię że co do opinii "że sąd może wziąć pod uwagę dobro publiczne (sąsiadów)", to zgodziłbym się z tym w przypadku, kiedy byłaby to jedyna możliwość puszczenie tego kabla, jednak przełożenie jego zdecydowanie rozwiązuje zaistniały konflikt.
Termin został już przesunięty, bo pierwsze pismo opisujące problem trafiło do nich w okolicy czerwca. Tylko zostało wysłane bez potwierdzenia odbioru.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@damiansz0512napisał(-a)Jeszcze nadmienię że co do opinii "że sąd może wziąć pod uwagę dobro publiczne (sąsiadów)", to zgodziłbym się z tym w przypadku, kiedy byłaby to jedyna możliwość puszczenie tego kabla, jednak przełożenie jego zdecydowanie rozwiązuje zaistniały konflikt.
To jest moja, pobieżna opinia, w Internecie znajdziesz przykłady z podobnym podejściem (widziałem np. blog jakiejś adwokat). Jak wcześniej pisywałem, o ile pójdziesz do sądu, to będziesz przedstawiał swoje argumenty. Orange swoje... Potem może dojść do częstych sytuacji w procesach cywilnych, że adwokaci grają na zwłokę, korzystając z możliwości kwestionowania dowodów, składania wniosków procesowych skutkujących opóźnieniem wydania rozstrzygnięcia.
Nie zmieniam swojej opinii. Serio i szczerze życzę Ci powodzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli to jest ta działka (20/4). To ta droga obok tej działki jest podejrzanie wąska (3.4m) a jest to droga gminna (chyba). Droga gminna z pewnością musi być szersza niż 3.4m. Kompletnie nie znam tej gminy ani sytuacji prawnej działki, ale gmina może chcieć poszerzyć drogę - i już kabel znalazł by się na drodze.
Orientowałeś się jakie gmina ma zamiary co do drogi na działce 18?
Jeśli mowa o innym obrębie to przepraszam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zaintrygowałeś mnie. Specjalnie jeszcze raz szczegółowo przeczytałem obydwa wątki i nie znalazłem żadnych sugestii co do możliwego adresu. Pomijając kwestię czy udało Ci się zgadnąć poprawnie czy nie, to ciekaw jestem skąd wziąłeś informacje do przeprowadzenia tego mini dochodzenia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
* długość działki 73m - zgadza się
* kabel idzie pod skos 2m na początku kilka cm na końcu - zgadza się
* na piśmie widać ostatnią literkę gminy "i"
* tak się składa, że znałem akurat taką działkę - bardzo się interesuję infrastrukturą i dość dużo przewijam geoportal
* w lokalnych środowiskach zainteresowanych POPC dość głośno o tej sprawie
Ciągle mogę być w błędzie. Jednak nie ujawniam żadnych niepublicznych danych więc o konkretny numer działki autora możemy się zapytać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z ciekawości poznałbym powody dla których kabel idzie po skosie przez działkę, dlaczego początek jej biegu jest "wcięty" na 2 metry?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mianowniknapisał(-a)
...* na piśmie widać ostatnią literkę gminy "i"
..
Wow! Faktycznie. Nazwa gminy ma około 18 znaków... To też Ci się zgadza?
Niebezpieczny człowiek z Ciebie. 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)
Nazwa gminy ma około 18 znaków...
znaków | gmina --------+--------------------- 17 | Głogów Małopolski 17 | Kazimierz Biskupi 17 | Maków Podhalański 17 | Nowy Dwór Gdański 17 | Ożarów Mazowiecki 17 | Piotrków Kujawski 17 | Radzyń Chełmiński 17 | Starogard Gdański 17 | Tomaszów Lubelski 18 | Aleksandrów Łódzki 18 | Borek Wielkopolski 18 | Krzyż Wielkopolski 18 | Książ Wielkopolski 18 | Lidzbark Warmiński 18 | Sokołów Małopolski 19 | Gorzów Wielkopolski 19 | Grodzisk Mazowiecki 19 | Konstantynów Łódzki 19 | Koźmin Wielkopolski 19 | Międzyrzec Podlaski 19 | Nowogród Bobrzański 19 | Nowogródek Pomorski 19 | Ostrów Wielkopolski 19 | Tomaszów Mazowiecki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)
@mianowniknapisał(-a)
...* na piśmie widać ostatnią literkę gminy "i"
..Wow! Faktycznie. Nazwa gminy ma około 18 znaków... To też Ci się zgadza?
Niebezpieczny człowiek z Ciebie. 😉
@j131 Pewnie emerytowany policjant któremu się nudzi 😁 Miałbym dla niego inne znacznie poważniejsze zadanie z kategorii nierozwiązanych zagadek kryminalnych sprzed lat 😋