Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dwa przyłącza w jednym lokalu

ROZWIĄZANE

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7066
  • 28985
  • 230

Po prostu technik przełączył ze starego na nowy i tyle. Skoro i tak nie u ciebie w domu się to działo, to w zasadzie nie wiesz co właściwie zrobił. Grunt że działa, i tego się należy trzymać.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2843
  • 10551
  • 56

Na przełącznicy ODF wypiął patchcord z OLT jednego operatora i podpiął do urządzeń drugiego. Tak to działa.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 405
  • 1822
  • 6

Nawet jak to usługa BSA to trzeba fizycznie coś robić? W końcu kto kilka kliknięć mysza i zmiana parametrów usługi. Nic nie powinno się robić na przełącznicy. 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 1309
  • 3173
  • 31

@mardernapisał(-a)

Na przełącznicy ODF wypiął patchcord z OLT jednego operatora i podpiął do urządzeń drugiego. Tak to działa.

Tego na 100% nie wiesz. Często gęsto technicy wykorzystują kabelki innych opow np przecinają i spawają swój haha

Także jest kilka sposób 

• 2843
  • 10551
  • 56

@PARANOJA Nic nie przecinają bo nie mogą fizycznie wchodzić w rurarz czy korytka innych operatorów a co dopiero w ich kable. Wszystko odbywa się w punkcie styku sieci operatorów. 

• 1309
  • 3173
  • 31

@mardernapisał(-a)

@PARANOJA Nic nie przecinają bo nie mogą fizycznie wchodzić w rurarz czy korytka innych operatorów a co dopiero w ich kable. Wszystko odbywa się w punkcie styku sieci operatorów. 

W takim razie żyj sobie w tej świadomości. 

Ja tylko napisalem jak to w praktyce czesto bywa a czy mogą czy nie mogą nie ma znaczenia.

• 2843
  • 10551
  • 56

@PARANOJA to nie są jakieś tam moje przypuszczenia tylko tak to działa. W praktyce wejście jednego operatora w rurarz drugiego może kosztować go słone kary a monter który to by zrobił miałby dużo nieprzyjemności. Poza tym żadnych przełączeń nie robi się na sieci tylko na centralach. 

• 1309
  • 3173
  • 31

@mardernapisał(-a)

@PARANOJA to nie są jakieś tam moje przypuszczenia tylko tak to działa. W praktyce wejście jednego operatora w rurarz drugiego może kosztować go słone kary a monter który to by zrobił miałby dużo nieprzyjemności. Poza tym żadnych przełączeń nie robi się na sieci tylko na centralach. 

Byles kiedyś na instalacji?

Masz jakiegoś znajomego montera?

Podpytaj jakie patenty stosują 

• 2843
  • 10551
  • 56

@PARANOJA sam robiłem instalacje, później projektowałem FTTH a kolegów monterów to znam może z 30. Tak więc ten tego...