- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@Piotrekk85 - nie wiem jak Ty odczytujesz ten komunikat, ale ja tam nie widzę deklaracji firmy, że w danej lokalizacji na 100% będzie położony światłowód. Widzę za to deklarację DARMOWEGO upgrade'u do nowoczesnego medium przesyłowego jakim jest światłowód, JEŚLI taka technologia będzie dostępna pod tym adresem.
Pragnę w tym miejscu zauważyć, że u konkurencji, której byłem klientem przez 10 lat, do dziś dnia nie ma możliwości podłączenia światłowodu do danego lokalu mieszkalnego więc ciężko mi nawet porównać ich do oferty Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@Czullo Ptaszki są różne i w różne miejsca latają. Nie da się tak uogólnić że nigdzie nie idzie 🙂 Osobiście znam dwie lokalizacje domków gdzie na start ładnie im się to wypełniło. Na ocenę inwestycji w jednorodzinne ja jednak bym jeszcze poczekał. To świeża sprawa a większość klientów ma umowy okresowe u pozostałych dostawców.
W blokach już widać, że nie idzie 🙂 Bo mija kolejna dwulatka i nie rusza im się to, tak jak by chcieli.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Słowo "jeszcze" można wieloznacznie interpretować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Jeżeli ograniczają inwestycje (bo sprzedaż nie zgodna z oczekiwaniami), to może lepiej by się przyjrzeli prośbom zdecydowanych klientów, którzy np. składają gotowe listy osób zainteresowanych podłączeniem światłowodu. U mnie dla przykładu zrobili całą infrastrukturę pod światłowód zabudowa szeregowa(pozostało wdmuchnąć światłowód i montaż puszek na budynku). Trwa to już 1,5 roku, mogli by mieć sprzedaż, ale nie chcą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Swoją drogą nie wierzę w to co czytam - naprawdę narzekacie na brak wypełnienia sieci Orange jako jej klienci? Przecież im mniejsze jej wypełnienie = mniejsze obciążenie = "więcej pasma" dla nas i mniej problemów 😉
Swoją drogą zastanawiam się jak można od pracownika szeregowego danego przedsiębiorcy prywatnego oczekiwać sprzedaży usługi wg. warunków promocyjnych zakreślonych dla innej miejscowości? 😉
Owszem, można i nawet trzeba starać się zbić cenę przy każdym zakupie ale to nie zakup samochodu gdzie sprzedawca ma większe pole manewru 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@Piotrekk85przepraszam, ale nie widzę tu błędnych informacji w tym komunikacie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@Czulloa jakie to ma znaczenie, czy jest 5 czy 10 operator w bloku. To Klient ostatecznie zdecyduje co wybierze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@marko25i uważasz, że to jest powód? "nie chcą mieć sprzedaży"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@sebaswiderskijak znasz lepsze wyjaśnienie tej sytuacji to z chęcią je poznam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@sebaswiderski Ma znaczenie ilu operatorów na danym terenie. Ja jako klient wybrał bym pierwszego, który doprowadzi światłowód. Jeżeli miałbym zmieniać na innego, jak już jest kilku, to tylko w tedy, gdy cena będzie niższa bądź obecny ma kłopoty techniczne i kiepsko zaczyna świadczyć usługi.
W mojej miejscowości, jeżeli Orange doprowadził by światłowód, to musiałby mocno konkurować ceną, bądź dodatkowymi usługami, na pewno już nie telewizją, ani telefonem stacjonarnym.