- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Nie wiem z czego to wynika, ale znam ludzi ze wsi, którzy mają lepszy internet (najczęściej właśnie światłowód) niż ja... tyle, że ja mieszkam w domu jednorodzinnym w centrum Poznania. Niestety wygląda na to, że w mieście podłączanie takich domów się chyba nie opłaca, gdy można podłączyć cały blok i zgarnąć dużo więcej kasy.
I tak też siedzę na paskudnie wolnym VDSL, które jest "do 80mbps", a w praktyce jest na granicy 30mbps (czyli na granicy minimalnej usługi)...
Najbardziej frustrujące jest to, że chyba NIC nie mogę z tym zrobić. Internet LTE z limitem 100GB miesięcznie jest paskudnie słabym rozwiązaniem. Dodatkowo gdy kupowałem to połączenie VDSL to pani w punkcie sprzedaży powiedziała mi, nieoficjalnie, że plany budowy światłowodu na mojej ulicy są już podpisane i to kwestia maks roku... Co ciekawe, tę samą informację potwierdził technik, co wpadł sprawdzić jakość połączenia... szkoda tylko, że niebawem miną 2 lata od tego momentu, a światłowodu jak nie było, tak nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
U kogoś były plany na 2017 rok tu na forum i dalej nie ma.. 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
No cóż czasami tak bywa. Nie wszystko jest do przewidzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Wiecie dlaczego POPC ma takie opóźnienia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
W Orange są jeszcze zapasy czasu, niektóre terminy zostały przedłużone, niekiedy brak ludzi lub przeszkody natury administracyjnej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
Ja już sobie dałem spokój z dzwonieniem pisaniem w sprawie światłowodu do Orange.Robiłem to 3 lata więc trzeba powiedzieć sobie kiedyś dość.Musi mi wystarczyć 22-25 Mbps.Jestem ciekaw czy prędzej nie pojawi się w mojej okolicy 5G i czy naprawdę będzie tak szybko!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
@Costacurva77napisał(-a)
Ja już sobie dałem spokój z dzwonieniem pisaniem w sprawie światłowodu do Orange.Robiłem to 3 lata więc trzeba powiedzieć sobie kiedyś dość.Musi mi wystarczyć 22-25 Mbps.Jestem ciekaw czy prędzej nie pojawi się w mojej okolicy 5G i czy naprawdę będzie tak szybko!!!
No i chyba pozostaje mi brać przykład z kolegi. Mam tylko pytanie;
Wartość dofinansowania dla obszaru jeleniogórskiego (podregion 1) wynosi: 60 215 379,83 zł Pytanie brzmi na co została przeznaczona ta kwota? Gdzie jest choćby jeden światłowodzik położony na obszarach Zgorzelca? Mowa tu o 60 milionach złotych. Za taką kasę własnoręcznie wykopał bym rów na metr głębokości z Jeleniej góry do Zgorzelca.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj