- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostępność światłowodu na całym osiedlu - tylko nie u mnie
Witam,
mam teraz dość spory problem, ponieważ sytuacja jest dość nietypowa. Mianowicie, w 2019 roku Orange instalował światłowód na całym osiedlu (ok. 5000 osób), i obecnie jest on dostępny w każdej klatce w każdym bloku na osiedlu - wyjątkiem jest moja klatka, która jest w bloku z 6 klatkami (przy czym reszta bloku ma normalnie dostępny światłowód). Kontaktowałem się z Orange poprzez infolinię, zostałem przekierowany do osób które zupełnie nie wiedziały co można z tym zrobić, wybrałem się też do salonu z obietnicą odpowiedzi w ciągu 2 dni - mijają 2 miesiące. Druga wizyta była tak samo bezcelowa.
Skontaktowałem się również z moją spółdzielnią, której pracownicy stwierdzili, że Orange miał zgodę na instalację światłowodu tylko jeśli będzie on dostępny dla każdego. Tak oczywiście nie jest, lecz spółdzielnia nie może udostępnić żadnych dokumentów.
I teraz pytanie - co mogę w tej sytuacji zrobić? Kabel przebiega dosłownie metr obok moich drzwi i na plastikowej osłonie jest logo Orange, jestem na 99% pewien że instalacja jest, tylko strona (mapa zasięgu) tego nie podaje.
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi ^^
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z Orange będzie ciężko coś się dowiedzieć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rzecz w tym, że nawet z tym dokumentem średnio mogę coś zrobić, bo nawet jeśli go mam, pójdę do salonu i zostanę "zlany" tak jak już 2-krotnie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Waśnie sprawdziłem, jest skrzynka, jest plastikowa osłona kabli na każdym pietrze, a internetu na stronie nie ma
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@frvrtm Zrobisz fotki? W piwnicy powinna być skrzynka dla Twojego pionu. Czy biegną od niej jakieś kable w górę?
Jak na innych klatkach schodowych wprowadzają FTTH do lokali? Rurkami w ścianie, na zewnątrz przyklejając do ścian czy w listwach technicznych?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niekoniecznie. Często OPP jest np w co drugiej klatce. (Zależy ile jest HH w klatce)
Jeżeli na tyle są prace zaawansowane to musi być jakiś problem albo techniczny bądź formalny. Tutaj nikt tego nie stwierdzi i nie odpowie. Należy pytać orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PARANOJA Dlatego zapytałem czy znajdzie taka skrzynkę z logiem Orange w piwnicy przy wejściu. Piony też łatwo poznać, bo biegną do nich kable do góry. W blokach wszystkie media dochodzą do każdej klatki osobno. Nawet jak skrzynki są co druga klatka to z instalacją nie powinno być problemu. Dziwi mnie brak w inwentaryzacji dostępności lokali w tym pionie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A inny operator nie jest dostępny?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka