- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Budowa światłowodu a wzrost prędkości sieci mobilnej
@j131 a to nie słyszałeś? Wszucasz 1zł do ogrodzenia i od razu masz lepszy zasięg..😭
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sieć mobilna wg mnie łapie oddech, widzę to szczególnie na wsiach gdzie ludzie pomigrowali z LTE na światłowód. Jeśli chodzi o prędkości to zużycie mobilne wzrasta z roku na rok ale wg mnie dostęp do światłowodu powoduje że ten ruch w dużej części przenosi się właśnie na to medium i dzięki temu ruch mobilny mimo wszystko jest mniejszy niż mógłby być. Szczególnie mam tu na myśli pobieranie setek GB gier czy wideo streaming często w 4K.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie chcę siać teorii spiskowych, ale kiedy do mojej ( i właściwie to większości miasta) kamienicy podłączyli światłowód to bardzo zdechł mobilny.
Trochę to teoria naciągana, żeby nagonić klientów na światło...jednak sam wirtualny asystent potwierdził, że obecnie w mojej okolicy jest niezadowalająca prędkość internetu mobilnego, potwierdził to żywy asystent i zapewnił, że w przyszłości wezmą to pod uwagę.
Śmiech na sali, przed światłem najniższe prędkości to tak z 5 Mb/s a jak pociągnęli światło to potrafi spadać do 1 Mb/s...przypadek?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »