- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
BRAK dostępu jakich kolwiek USŁUG INTERNETOWYCH
Dzien dobry, jestem nowym użytkownikiem forum, może ktoś z was poradzi mi co mogę podziałć w mojej sytuacji.
Miejscowość gmina Stawiguda - między ul. Kwiatowa a Polną.
W gminie w tym roku będzie tworzona sieć światłowodu, niestety mojego adresu nie ma nawet na mapach nexery czy tez strony UKE-wyszukiwarka (nie mogę zgłosić zapotrzebowania) . Budynek budowany od roku 2020. Inne budynki przy ulicy również przez ostatnie 2 lata powstawały.
Co najgorsze nawet zasięgu LTE mobilnego internetu nie ma w tym miejscu AKURAT.
CO MOGĘ ZROBIĆ ŻEBY MÓJ ADRES ZOSTAŁ WZIĘTY POD UWAGĘ? Przy usuwaniu białych plam.
Chciałbym przenieść tam firmę, a bez stałego internetu nie da rady... Mam nóż na karku.
Bardzo proszę o poradę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wiem że zaraz rusza budowa, a mojego adresu niestety nie ma. Odemnie do ulicy Polnej na której jest planowany światłowód jest niespełna 100 m.
W tygodniu zjawię się w gminie, ciekaw czy cokolwiek Wójt będzie mógł poradzić.
Nexera i tak zleci to jakiemuś podmiotowi. Od. Nexery dowiedziałem się że bez planów nie są w stanie podpiąć nieujętych budynków.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Igor_Piotrkowsk wiem, że to alternatywa, ale gdy się nie ma co się lubi...https://internetsat.pl/
Druga opcją jest ISP lokalny. Swego czasu miałem net po radiówce. Zasięg ów operator miał kilkunastokilometrowy i dość dobrą jakość i zestaw prędkości oferowanych. Poszukaj w okolicy w większych miasteczkach czy przypadkiem nie ma takiego dostawcy. Troszkę zamieszania jest z antenami kierunkowymi, ale mój oferował nawet stałe IP publiczne, co dla firmy jest lepsze niż zmienne.
Zerknij też na okolicę i rozmieszczenie nadajników BTS. Wystarczy może dobra antena kierunkowa i da radę pracować. Poszukaj na beta.btseatch.pl i na http://www.orange.pl/mapazasiegu czy przypadkiem twój adres nie podlega pod agregację pasm i jak wygląda sytuacja teoretyczna z zasięgiem w Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zawsze można spróbować napisać na ten adres bialaplama@cppc.gov.pl
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Igor_Piotrkowsknapisał(-a)Dzien dobry, jestem nowym użytkownikiem forum, może ktoś z was poradzi mi co mogę podziałć w mojej sytuacji.
Miejscowość gmina Stawiguda - między ul. Kwiatowa a Polną.
W gminie w tym roku będzie tworzona sieć światłowodu, niestety mojego adresu nie ma nawet na mapach nexery czy tez strony UKE-wyszukiwarka (nie mogę zgłosić zapotrzebowania) . Budynek budowany od roku 2020. Inne budynki przy ulicy również przez ostatnie 2 lata powstawały.
Co najgorsze nawet zasięgu LTE mobilnego internetu nie ma w tym miejscu AKURAT.
CO MOGĘ ZROBIĆ ŻEBY MÓJ ADRES ZOSTAŁ WZIĘTY POD UWAGĘ? Przy usuwaniu białych plam.
Chciałbym przenieść tam firmę, a bez stałego internetu nie da rady... Mam nóż na karku.
Bardzo proszę o poradę.
Bloków nie ma na planach bo dopiero się budują a plany powstawały 5-6 lat temu. Pogadaj z Deweloperem a najlepiej zorientowany będzie kierownik budowy. Spytaj czy zgłaszał się do niego Orange w kwestii budowy sieci światłowodowej na tym osiedlu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jest domek jednorodziny nie blok.
Nie ma. Developera sam buduję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Igor_Piotrkowsk to nie zapomnij o przygotowaniu go na ewentualne media. W zależności jak będą przebiegały w ulicy warto zrobić przelot z ewentualnej podwieszka na np strych ( rurka peszla w puszce podtynkowej z pilotem) lub ziemne przyłącze ( rura HDPE lub arot z domu lub analogicznej puszki podtynkowej z podmurówki do puszki w ogrodzeniu również z pilotem)
Warto pomyśleć wcześniej niż później ryć w ziemi czy włazić na komin
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest przygotowane wszystko pod światłowód... 😁 Teraz tylko musi być doprowadzony.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »