- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry, problem jest taki że do skrzynki mam 5m, jest w bramie obok na wysokości mojego mieszkania, blok jamnik niski, za oknem mam daszek przyległego budynku po którym przebiegają różne przewody, pracy jest nie wiele wystarczy około 5m peszla z przewodem, nawet przewiertów nie trzeba robić bo są przelotki na instalacje antenowe.
Rozmawiałem z 3ema operatorami którzy mają tam światłowód i nawet technika nikt nie chce wysłać, ręce mi ją opadają mam mobilny który raz jest ok a raz wiadomo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@TeekaTu nikt ci konkretnej daty, czy odpowiedzi co należy zrobić nie poda...Możemy naprowadzać na trop, na rozwiązania tego problemu, które prześledziliśmy u naszych forumowiczów . Nie ma gotowej recepty na to, że operator mając 4 budynki przyklejone do siebie robi inwestycję w jednym z nich. Adres jest adres. W bazie danych obiektów z dostępem go nie ma i koniec. Nie wywrzesz żadnego nacisku na Operatora. tym bardziej przez nas..Wpłyń na opiekuna w Orange, niech wystosuje zapotrzebowanie na "dorejonizowanie" (chłopaki nie krzyczcie) zgodnie z zamówieniem i już. On może, my nie. Pisz (nawet do Skierniewic, bo ślad to ślad, a samo nie przyjdzie), dzwoń, sprawdzaj. jedno wiem-nie składaj broni, bo nic nie będziesz miał...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5m do skrzynki a i tak nikt nie chce podłaczyć usługi
@Teeka odwiedzałeś salony firmowe? Bo w partnerskich nic nie załatwisz, tak poglądowo > mapa zasięgu Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, byłem, rozkładają ręce bo to inna brama dostałem parę kartek z teklaracjamindo wypełnienia przez sąsiadów, ale rozpatrują to tylko pod kątem podłączenia klatki schodowej jako całość a nie wykorzystania istniejącej instalacji która jest w zasięgu ręki. Adres Wrocław zakrzowska 17 barak usługi a 19 światłowód do 1gbs.... 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jest wspólnota kilku mieszkań, zakładam że właśnie dlatego nikt nie ma zamiaru się tam wybierać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Według ofert operatorów to max do 20 i miałem tą usługę przez długi czas prędkość w porywach 17mbs na ogół było 14-15 dlatego zmieniłem na mobile o ile prędkość czasami przyzwoita to pingi nie miłosiernie skaczą.
Gdyby była faktycznie oferta 30 i osiągał bym prędkość około 25 to nawet bym się nie przejmował i czekał na swoją kolej, ale nie było takiej oferty a kwoty jakie trzeba płacić za niskiej jakości usługi nie kalkulują się.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85napisał(-a)
Okej, ale wg danych u Ciebie jest instalacja pozwalająca na prędkość min. 30 Mbps. Więc wszystkie naciski administracyjne przez UKE nie będą możliwe.
a jeżeli nawet, to skąd ta wiara w moc UKE? W jednym z pism z UKE przeczytałem:
ktoś z UKE napisał:
Pragnę dodatkowo poinformować, że Prezes UKE nie dysponuje narzędziami prawnymi, które pozwoliłyby zobowiązać przedsiębiorców telekomunikacyjnych do objęcia zasięgiem określonych lokalizacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1