- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE/5G
@Anonimnapisał(-a)@Ela12 piszesz tak bo ci pasuje ten zakres, ale postępu nie zatrzymasz, 5G będzie 😉
A dlaczego twierdzisz, słodziutki słodziaczku, że mi pasuje akurat to? Ja nic nie napisałam takiego. Dla mnie może pasować również 450 MHz, jak i 5450 MHz. A postęp (a raczej "postęp"; a może 'podstęp'?) może iść w dobrą stronę, a może iść też w złą stronę.
Podzieliłam się tylko tym, co wiem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE/5G
@Ela12 przekornie napisałem, mi tam wszystkie pasma pasują, wi-fi mam w całym domu i ogrodzie, korzystam z dobroci nowoczesnej techniki na max, zdrowie puki co mam ok 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE/5G
Po podziale w ramach N! - Orange dodał na stacji pasmo LTE2600 i tak mam w mieszkaniu (indoor) na ta chwilę.
BAND 7 (LTE2600)
RSRP -101 dBm
RSRQ -8
* Post ma charakter informacyjny w ramach tematu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE/5G
U mnie również pojawiło się LTE2600 (Brok, powiat ostrowski). Niestety jest słabo bo sprzęt wisi na stacji zielonych, czyli jest niżej, a do tego z różowymi, czyli mniejsze moce. Efekt jest taki, że nie ma szans złapania sygnału z 1,5 km i to w leśnym terenie, sygnał pojawia się dopiero 330 m przed stacją bazową. NA plus fakt, że LTE1800 odetchnęło (po LTE800 nie widać różnicy), a na sprzęcie nawet z Cat.4 200 metrów od stacji internet szaleje bo spokojnie 81,5/24,5 Mbps.
Podobno w trzecim kwartale ma pojawić się LTE2100. Będzie full wypas, ale niewdzięczna lokalizacja aby pokrycie było spektakularne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE/5G
@Piotrekk85, komu jak komu, ale mi o tym nie musisz pisać. Dobrze to wiem i wiem również, że są lokalizacje gdzie 2600 działa spokojnie koło 1-2 km. Mam u siebie takie a nie inne warunki i tyle. 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE/5G
https://www.telepolis.pl/wiadomosci/wydarzenia/orange-testy-5g-zakopane
Kolejne testy 5G, tym razem w warunkach górskich.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE/5G
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2G/3G/LTE/5G
https://www.pb.pl/orange-polska-nadciaga-tsunami-5g-961805 - "Telekomunikacyjny gigant zapowiada uruchomienie testowych sieci 5G w kilku miastach w kraju."
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś