- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Połączenie z innym numerem, niż numer wybrany - sytuacja nadzwyczajna
Cześć,
sytuacja jest następująca:
Próbowano dziś się ze mną połączyć (orange biz, lumia 735) wybierając mój numer i połączono się dwukrotnie. W obu przypadkach odebrał ktoś `obcy`, ja zaś nie odnajduje śladu tych połączeń z historii, zatem gdyby nie donośny protest nie zdawałbym sobie sprawy z tego, że w ogóle takie połączenia miały miejsce, tj. że wybierano mój numer, a połączono z `obcym`.
Cóż to mogło być? Sytuacja absolutnie nadzwyczajna ale prawdziwa i dalece niebezpieczna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak dla mnie niewytłumaczalne, jeżeli wybrano prawidłowo wszystkie cyfry....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prawda?! A jednak prawdziwe. Dopuszczam albo błąd w funkcjonowaniu telefonu osoby dzwoniącej, albo błąd sieci. Wszelkie przekierowywania mam wyłączone. Nadto, jakieś dwie godziny później połączono się ze mną bez problemu. Może nie bez znaczenia jest tu fakt, że dzwoniono z telefonu firmowego, będącego w portfelu jednym z co najmniej z kilkuset. Być może jest tam jakaś specjalna, wydzielona centrala?
Sytuacja z pozoru niewinna i błaha ale w relacjach b2b może doprowadzić do poważnych konsekwencji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Reklamacja zgłoszona. Poczekamy, zobaczymy. Wnioskuję, że nikomu więcej nie przytrafiła się podobna sytucja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
PanCezary napisał(-a):Prawda?! A jednak prawdziwe. Dopuszczam albo błąd w funkcjonowaniu telefonu osoby dzwoniącej, albo błąd sieci. Wszelkie przekierowywania mam wyłączone. Nadto, jakieś dwie godziny później połączono się ze mną bez problemu. Może nie bez znaczenia jest tu fakt, że dzwoniono z telefonu firmowego, będącego w portfelu jednym z co najmniej z kilkuset. Być może jest tam jakaś specjalna, wydzielona centrala?
Sytuacja z pozoru niewinna i błaha ale w relacjach b2b może doprowadzić do poważnych konsekwencji.
Ciekawe czy "osoba dzwoniąca" może udowdnić, potwierdzić, że to nieudane połączenie było w 100% z Twoim numerem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żeby w 100% to trzeba byłoby pewnie biling sprawdzić, ale póki co nie mam powodów, żeby nie przyjąc tematu za prawdziwy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przecież wiesz, że jeżeli połączenie było zestawiane z komórki to wystarczy sprawdzić "połączenia wybierane"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Idę o zakład, że masz ustawione przekierowania połączeń w telefonie.
Wklep ##002# zielona słuchawa i sprawdź wtedy.
Mniej realne, ale możliwe, to jakis problem z telefonem/wirusem na telefonie. Reklamacja w Orange tu raczej nic nie da.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1