- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, Panowie kopią u mnie światłowód i mimo, że idzie pod moim domem nie mogę się wpiąć, bo mojego domu nie było na mapach ileś tam lat temu jak powstawał program Polska Cyfrowa, na mojej ulicy w podobnej sytuacji jest kilkanaście domów obok mnie. Wrzucam zdjęcia jak to wygląda. Dzwoniłem do orange to mi powiedzieli, że jak inwestycja się ostatecznie zakończy to mam dzwonić jeszcze raz i zgłaszać zapotrzebowanie na dany adres, a być może kiedyś mnie wepną. Czy naprawdę nic nie da się zrobić? Jest jakiś bezpośredni mail/telefon do orange, który jest decyzyjny w tym temacie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli Twój adres nie jest uwzględniony w inwestycji to niestety nikt Ciebie "na lewo" nie podłączy. Wypełnij ten formularz ze strony Orange(zgłoszenie zapotrzebowania na światłowód) wraz z pozostałymi osobami, których domki nie są uwzględnione i może Orange weźmie to pod uwagę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli Twój adres nie jest uwzględniony w inwestycji to niestety nikt Ciebie "na lewo" nie podłączy. Wypełnij ten formularz ze strony Orange(zgłoszenie zapotrzebowania na światłowód) wraz z pozostałymi osobami, których domki nie są uwzględnione i może Orange weźmie to pod uwagę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w ramach POPC
@Gamesiarz no niestety, tak to już jest w programie POPC, jest to bubel i tak jak Ci powiedzieli do programu zostało włączonych ileś tam adresów (nie wszystkie) jeżeli inwestycja przechodzi obok działek/domów pominiętych to można składać wniosek o dorejonizowanie danego adresu telefonicznie w Orange, jak również wysyłając pismo na adres
Orange Polska SA
Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
z dopiskiem "Dział inwestycji"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w ramach POPC
warto dodać że na efekty (lub ich brak) tego dorejonizowania najprawdopodobniej poczekasz sobie długie lata
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w ramach POPC
@Gamesiarznapisał(-a)Czy naprawdę nic nie da się zrobić? Jest jakiś bezpośredni mail/telefon do orange, który jest decyzyjny w tym temacie?
Jest ale nikt Ci go nie poda nawet jakby wiedział. Jedyny sposób to dorejonizowanie o czym koledzy wspominali. Im więcej mieszkańców napisze tym większe szanse.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w ramach POPC
Dostałem taką odpowiedź z maila Obsluga.Biznes.TP@orange.com, niestety nie da się na niego odpowiedzieć, bo mail nie dochodzi do nadawcy:
Dzień dobry
otrzymaliśmy Pana zgłoszenie dotyczące możliwości skorzystania z naszych usług dostępu do Internetu.
Zgłaszana miejscowość jest objęta projektem budowy sieci światłowodowej w ramach Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa (POPC). Budowa sieci światłowodowej jest realizowana na podstawie listy adresowej – Instytucją odpowiedzialną za wyznaczenie obszarów do dofinansowania jest Urząd Komunikacji Elektronicznej („UKE”). Obecnie nie ma możliwości rozszerzenia listy punktów adresowych na wyznaczonych obszarach inwestycji o nowe adresy. Decyzja o ewentualnym rozszerzeniu zasięgu sieci przez beneficjenta (Orange Polska S.A.) będzie możliwa po zrealizowaniu zaplanowanych inwestycji z danego obszaru i będzie podyktowana lokalnymi warunkami inwestycyjnymi. Obecnie estymowany termin zakończenia inwestycji dla wskazanego obszaru został wyznaczony na 2022-01-05.
Rozumiemy, że zaistniała sytuacja może być źródłem niedogodności dlatego proponujemy skorzystanie z alternatywnych usług i Internetu mobilnego.
Więcej informacji na temat naszych usług można uzyskać w dowolnym salonie sprzedaży lub na www.orange.pl.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w ramach POPC
Znam obszar w dolnośląskim gdzie kable światłowodowe leżą w ziemi od 2019 z programu POPC. Żaden mieszkaniec nie podłączony. Wszyscy oficjalnie na liście dostępności potwierdzeni. Usługa hurtowa na kablach, a żaden z detalistów jeszcze nie ogarnął oferty. Nie da się zamówić bezpośrednio od tego operatora. Podobnie jak Nexera nie świadczy uslug dla indywidualsów. I tak wszyscy jada dalej na ADSLu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w ramach POPC
@maciejnet Czyli taka sztuka dla sztuki. Dostali unijne pieniądze wybudowali sieć tylko zapomnieli wcześniej się skonsultować z innymi operatorami czy któryś w ogóle będzie zainteresowany usługami w tamtym rejonie Polski.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w ramach POPC
Nawet UKE przyznał ze nic nie może zrobić. Światło teoretycznie w ziemi (robili doziemną sieć), a usług nie ma. Wszystkie wioski w okolicy na ADSLu. Samą miedź TP kładła Ok 2006 roku. Także doziemne. A sama TP nie zainteresowana poszerzeniem zasięgu. A już taka nexere to brali z pocałowaniem ręki. A dziwne bo z samego adsla bez Tv nie maja takiej marży.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1
- 2