- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej,
Jak widzę i przeglądałem parę wątków wszyscy mamy ten sam problem.
Złożyłem wniosek o podłączenie światłowodu w Orange przez telefon - mieli zgłosić się w ciągu 2 tyg.
Po miesiącu zadzwoniłem ponownie, tu kolejna Pani z infolinii złożyła ponownie za mnie kolejny wniosek. Tu odrazu zaznaczyła, że odpowiedź dostanę po 30 dniach.
Mija drugi miesiąc i nadal brak odzewu.
Próbowałem dzwonić, aby dowiedzieć się "czegoś" - czy tak, czy nie. Ewentualnie jakie są problemy. Nic, nie mają dostępu do takich danych.
Złożyłem 3 wnioski przez internet.gov.pl - jeden z automatu sam się zakończył.
Dwa nadal pozostają otwarte. Na żadne zgłoszenie nikt, kompletnie nikt nie odpowiedział.
Zrobiłem wizję lokalną i znalazłem skrzynkę ORANGE 130m od mojego domu.
-
Na mapce z internet.gov.pl jest sporo punktów, które są w fazie planowania, a termin świadczenia usługi wyznaczono na 31.12.2024
Skrzynka, której zdjęcie powyżej wkleiłem, to dom z numerem 2C - ja jestem w numeracji 1
Gdzie mogę "zapukać" fizycznie aby dostać jakieś szersze informacje i aby nagle nie okazało się, że mój dom ominą, mimo że składam co i rusz wnioski, bo trzeba było złożyć wniosek X1 w okienku ABC2 o czym nikt nie poinformował.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Krystiann jak już składałeś wniosek, to zostaje pismo oficjalne do Orange na adres do korespondencji
Orange Polska SA
Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
Z dopiskiem dorejonizowanie FTTH
Z mapką, opisem sytuacji i wzmianką, że w razie czego zgadzasz się na współfinansowanie Inwestycji
Tylko to zostało, bo nie dowiesz się niestety nigdzie o planach inwestycyjnych operatora...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Krystiann jak już składałeś wniosek, to zostaje pismo oficjalne do Orange na adres do korespondencji
Orange Polska SA
Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
Z dopiskiem dorejonizowanie FTTH
Z mapką, opisem sytuacji i wzmianką, że w razie czego zgadzasz się na współfinansowanie Inwestycji
Tylko to zostało, bo nie dowiesz się niestety nigdzie o planach inwestycyjnych operatora...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i dorejonizowanie [jak wszyscy]
@Krystiann nie ma takiego miejsca do zapukania. Oficjalny kontakt tylko przez konsultanta na infolinii. Nieoficjalnie możesz dowiedzieć się kto jest czy też będzie podwykonawcą sieci i uderzyć do niego. Na to jakie adresy ujmie w planie Orange jeśli to on będzie inwestorem bo tak nie musi wcale być nie masz praktycznie wpływu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A kto przeprowadza projekt/inwestycję w Twojej miejscowości?
Na stronie gov czasem jest to widoczne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tomiii Niestety nie ma takiej informacji. Nie mniej ilekroć dzwoniłem/pisałem do pozostałych firm telekomunikacyjnych to wszyscy mówili, że w moim mieście w tej dzielnicy infrastrukturę posiada tylko i wyłącznie ORANGE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbuj podpytać na infolinii (lub meilowo) "światłowód inwestycje"-u mnie w regionie akurat oni wykonują sporą inwestycję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zostaje jeszcze trzecia droga szturmować salon/y i/lub handlowca/ów to dla nich biznes więc jest szansa iż przypilnują z tym iż czas może być liczony nawet w miesiącach nie tygodniach czy dniach...