- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód POPC2 Gmina Bobowa
Ale wg pliku coś zaczną w grudniu 2020 https://www.hurt-orange.pl/wp-content/uploads/2020/09/oa_plany_2020_12.pdf
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli, że zaczną prace czy zakończą? Bo to jest Informacja o planowanym uruchomieniu lokalnych pętli/podpętli abonenckich
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 I ja siebie (znaczy moją wioskę ) znalazłem...i mówisz, że nie masz siły sprawczej, a sprawiłeś, że nadzieja na szybkie FTTH zagościła w sercu mym...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Do podłączenia zgodnie z projektem jest 178 domów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Otrzymałem taką informację z Centrum Projektów Polska Cyfrowa:
Szanowny Panie,
w odpowiedzi na poniższe zapytanie informujemy, że zawarta z beneficjentem ORANGE S.A. umowa o dofinansowanie projektu POPC.01.01.00-12-0035/17 nie zawiera harmonogramu obejmowania zasięgiem sieci poszczególnych punktów adresowych zaplanowanych w ramach realizowanego projektu.
Termin zakończenia realizacji powyższej inwestycji został przesunięty. Ostatnia aktualizacja nastąpiła w oparciu o Ustawą o szczególnych rozwiązaniach wspierających realizację programów operacyjnych w związku z wystąpieniem COVID-19 w 2020 roku (Dz. U. poz. 694) ogłoszonej dnia 17 kwietnia 2020 r. Beneficjent złożył wniosek o przedłużenie termin realizacji inwestycji, na podstawie którego został przygotowany i podpisany aneks sankcjonujący przedmiotową zmianę. Na tą chwilę termin zakończenia budowy przypada na dzień 1 maja 2021r. Zgodnie z zapisami POPC z chwilą zakończenia realizacji projektu beneficjent zobowiązany jest udostępnić sygnał internetowy w danym obszarze konkursowym.
Bardziej szczegółowe informacje w temacie terminów/ dostępności usługi posiada beneficjent, zatem sugerujemy kontakt bezpośrednio z Orange Polska S.A. (odnośnik do strony https://uniaswiatlowodowa.pl/nowosadecki-czesc-b/bobowa/instalacje).
Widzę, że Orange opublikowało Planowane uruchomienie lokalnych pętli/podpętli abonenckich na 01.09.2020r., w którym znajduje się moja miejscowość z miesiącem grudzień. To oznacza, że dopiero w grudniu podłączą do mnie światełko?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na tą chwilę termin zakończenia budowy przypada na dzień 1 maja 2021r.
To nie działa w ten sposób że w grudniu Cię podłączą i już masz neta. Cała inwestycja musi zostać zakończona, odebrana i rozliczona dopiero wtedy będzie możliwość świadczenia usług.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Adresy w popc są oddawane transzami, usługi działają po instalacji, nie trzeba czekać do maja 21'