Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Światłowód POPC2 Gmina Bobowa

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Wiadomość zawiera hiperłącze
barti504
Poziom 11, Tropiciel Przestworzy

Czyli, że zaczną prace czy zakończą? Bo to jest Informacja o planowanym uruchomieniu lokalnych pętli/podpętli abonenckich

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

To znaczy, że będzie takie urządzenia w okolicy z którego będzie można podłączyć klientów końcowych. Dużo domów jest w Twojej miejscowości Siedliska?
agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

@Piotrekk85 I ja siebie (znaczy moją wioskę ) znalazłem...i mówisz, że nie masz siły sprawczej, a sprawiłeś, że nadzieja na szybkie FTTH zagościła w sercu mym...

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Co już pisałem w innym wątku - zróbcie listę - bo ja niestety nie pamiętam kto gdzie mieszka - a z moją znajomością geografii Polski nie raz błysnąłem na forum
barti504

Do podłączenia zgodnie z projektem jest 178 domów.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

To zależy jaka będzie zima i sytuacja z covid. Ciężko coś przewidzieć, ale bliżej niż dalej.
barti504

Wiadomość zawiera hiperłącze

Otrzymałem taką informację z Centrum Projektów Polska Cyfrowa:

Szanowny Panie,

w odpowiedzi na poniższe zapytanie informujemy,  że zawarta z beneficjentem ORANGE S.A. umowa o dofinansowanie projektu POPC.01.01.00-12-0035/17 nie zawiera harmonogramu obejmowania zasięgiem sieci poszczególnych punktów adresowych zaplanowanych w ramach realizowanego projektu.

Termin zakończenia realizacji powyższej inwestycji został przesunięty. Ostatnia aktualizacja nastąpiła w oparciu o Ustawą o szczególnych rozwiązaniach wspierających realizację programów operacyjnych w związku z wystąpieniem COVID-19 w 2020 roku (Dz. U. poz. 694) ogłoszonej dnia 17 kwietnia 2020 r. Beneficjent złożył wniosek o przedłużenie termin realizacji inwestycji, na podstawie którego został przygotowany i podpisany aneks sankcjonujący przedmiotową zmianę. Na tą chwilę termin zakończenia budowy przypada na dzień 1 maja 2021r. Zgodnie z zapisami POPC z chwilą zakończenia realizacji projektu beneficjent zobowiązany jest udostępnić sygnał internetowy w danym obszarze konkursowym.

Bardziej szczegółowe informacje w temacie terminów/ dostępności usługi posiada beneficjent, zatem sugerujemy kontakt bezpośrednio z Orange Polska S.A. (odnośnik do strony https://uniaswiatlowodowa.pl/nowosadecki-czesc-b/bobowa/instalacje).

Widzę, że Orange opublikowało Planowane uruchomienie lokalnych pętli/podpętli abonenckich na 01.09.2020r., w którym znajduje się moja miejscowość z miesiącem grudzień. To oznacza, że dopiero w grudniu podłączą do mnie światełko?

marder
Poziom 29, Znawca Przestworzy

Na tą chwilę termin zakończenia budowy przypada na dzień 1 maja 2021r.

To nie działa w ten sposób że w grudniu Cię podłączą i już masz neta. Cała inwestycja musi zostać zakończona, odebrana i rozliczona dopiero wtedy będzie możliwość świadczenia usług.

ars555
Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy

Adresy w popc są oddawane transzami, usługi działają po instalacji, nie trzeba czekać do maja 21'