- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód KPO a inni dostawcy usługi. Kiedy inni będą mogli mi przedstawić ofertę?
Witam,
Jakis miesiac moze dalej kopali swiatelko z KPO (orange) u mnie na wsi. Chodzili naganiacze z O. I playa. Orange spoko, zostawili ulotki i tyle. A Play byl meczacy i twierdzil ze tylko Orange i Play beda mogli dostarczac internet w tym miejscu i ze mam szybko podpisac tu i teraz bo okazja... oczywiscie tego nie zdobilem.
Na chwile obecna od ponad tygodnia, moze dwoch na internet.gov pod moim adresem jest dostepny tylko Orange -rzeczywisty, hurt i detal.
Pytania do Was:
1. Czy i kiedy pojawią się inni dostawcy? Chodzi mi tu o wybór. Dzwonilem na infolinie Orange i moge podpisac umowe w kazdej chwili, reszta graczy twierdzi, że adres niedostepny i trzeba czekac ale nikt nie wie ile.
2. Czy to mozliwe zeby tylko Orange i play mogli swiadczyc uslugi mimo ze kabel Orange z KPO - sciema naganiacza czy rzeczywistosc?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód KPO a inni dostawcy usługi. Kiedy inni będą mogli mi przedstawić ofertę?
Każdy cokolwiek świadomy użytkownik internetu nie będzie brał pod uwagę innego Operatora niż Orange. Orange z automatu daje publiczne IP. Daje możliwość odblokowania prawie wszystkich portów itd. Konkurencja wrzuci Cię za NAT i do widzenia:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ehh.... uwielbiam odpowiedzi nie na temat.
Nie bede sie klocil kto jest lepszy, gorszy, szybszy itp bo nie o to chodzi w moim pytaniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale skąd niby mamy wiedzieć jaka jest sytuacja w twoim konkretnym miejscu?
Jesteśmy takimi samymi szarymi obywatelami jak Ty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jaclawpljesteś na forum Orange, a nie innych operatorów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jaclawpl odpowiem politycznie. Przy realizacji z POPC czy KPO dostęp do sieci powinni mieć wszyscy zainteresowani operatorzy.
Praktycznie zaś liczą się wielcy gracze...
Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Chodzi o kasę i możliwości ustawienia punktów styku z operatorem sieci.
Ci, którzy mają sieć wszędzie mają po prostu w danym rejonie węzły, aby się wpiąć do nowo wybudowanej infrastruktury. Bez takich punktów styku przecież nie da rady wpiąć się do ruchu i świadczyć swoich uslug na własnych serwerach..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 @ nie mam pojęcia.. może z doświadczenia? Nie znam odpowiedzi na swoje pytanie to pytam innych doświadczonych... to chyba jest celem i sensem foru
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
dziekuje @agat13 . Pierwszy sensowny post w tym temacie. Tez mi sie wydawalo ze jak KPO czy POPC to kabel bedzie dostepny dla wszystkich.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jaclawpl jest wiele aspektów tej sprawy i tak naprawdę dowiesz się tego po odbiorach sieci ze strony zasięgowej UKE.
https://internet.gov.pl/map/?center=2154743.367076522%3B6835763.784232147&zoom=6.400000000000001
Tam będzie informacja, zresztą teraz też jest jakaś, kto świadczy i jakie usługi na Twoim adresie. Info ogólne, ale do precyzują po zamknięciu i rozliczeniu wykonania projektu
Śledź tą stronę i obu operatorów, a dowiesz się kiedy można będzie składać zamówienia
Informacja z Googla: Wszelkie zapytania prosimy kierować na adres mailowy: kpo@nimit.pl. Czas oczekiwania na odpowiedź może wynieść do 3 dni roboczych. INFOLINIA dostępna jest pod numerem 22 122 55 00 w dni powszednie w godz. 10.00-16.00.
Spróbuj tam ogólnie podpytać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
to tak jak w sklepie, są półki wysokie i wyższe, dostępne dla każdego, ale nie każdy dosięgnie
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »