- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam mam fun box 6 on jest podłączony kablowo z smart wifi box 6 korzystam z sieci 5ghz mam włączone wifi calling i volte i gdy rozmawiam z kimś głos tej osoby ciągle jest przerywany ale połączenie jest cały czas aktywne nie wiem czemu tak się dzieje skoro wifi calling mam włączone to się tak nie powinno robić a telefon kupiłem ze sklepu flex motorolę g34 5g i mało tego ta osoba z którą rozmawiam ma również włączone wifi calling i volte.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)@j131 Wifi calling wyłączyć a volte mieć włączone? No ale po co jest ta opcja wifi calling skoro nie można z niej korzystać jak i tak przerywa podczas rozmowy?
Na 100% pewny jesteś że to tobie przerywa po vowifi ?
Bo jak ja rozmawiam volte ikon jest, jednak czasem dźwięk bulgocze i przerywa, kuzyna się pyta i zdradzą tajemnice, korzysta z vowifi, sam nie używam vowifi bo sygnał 4G bardzo dobry mam, tyle dopisze, musisz się z tą jakością dźwięku po vowifi pogodzić, nie grzeb w ustawieniach sprzętu, bo nic na lepsze nie poprawisz, może być tylko gorzej 😎
Tak dla jasności, Motorola nie jest już USA a Chiny ją kupiły 🤠
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z rozmowami mimo włączenia wifi calling i volte
@Januszbba jeśli twój głos jest przerywany po vowifi, to u ciebie jest problem, często słaby sygnał wi-fi, skoro to u rozmówcy z drugiej strony, tak przerywa i zniekształca głos, to u niego jest problem, nic z tym nie zrobisz 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD No tak ale lepiej w takim układzie rozmawiać z kimś przez wifi 2.4 zamiast 5ghz bo wtedy to naprawi problem? Ale słyszałem że ta 2 osoba z którą rozmawiam nie musi mieć włączone wifi calling tylko ja muszę mieć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystko co piszesz to prawda 🙂
By jakość rozmów po vowifi była dobra, siła sygnału WiFi musi być dobra, jak telefon gubi sygnał WiFi to jakość polaczenia jest kiepska, może przerwać nawet polaczenie, ja nie korzystam z vowifi, jedynie z volte 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD Właśnie ja mam włączone wifi 5ghz na auto i mi daje na kanał powyżej 100 to może zmiana kanału na 36 rozwiąże ten problem z tym przerywaniem.? No siła sygnału wifi jest ważna ale jeśli kablem mam podłączony fun box i smart wifi box 6 to siła sygnału powinna być maksymalna i na 2.4 i 5ghz i tu wifi calling powinno chodzić bez problemu a jednak przerywa podczas rozmowy z 2 osobą i to mnie ciekawi a na volte nie przejdę bo bardzo kiepski zasięg mam i na lte i 5g w mojej lokalizacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba sprawdź zasięg wifi na WifiAnalyzerze . Przełączenie samego telefonu na 2,4 może pomóc, ale nie musi, bo zakłócenia mogą być większe.
To, że urządzenia połączone oo kablu to jedno, a to, że możesz się łączyć z dalszym, bo nie działa przełączanie sieci na smartfonie i trzyma dalszą, a gorszą to inna sprawa. Wyłącz na testy SWB i sprawdź na FB jakość połączeń. Później włącz i sprawdź czy połączenie przeskoczy na SWB. To podstawa weryfikacji z którym nadajnikiem się łączysz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba To korzystaj z WiFi 2,4 GHz 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Bez smart wifi box 6 to słabiej działa niestety lepiej żeby było to podłączone kablem tak jak jest tylko zastanawiam się czemu nie mogę kanału wifi zmienić w swb6 bo w fun box 6 można to zrobić a on ma osobne kanały i na fun box 6 i na swb6.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W motorolkach to WiFi średnio działa i tego nie przeskoczysz. Jakbyś miał coś normalnego zamiast SWB6 to mógłbyś zmienić szerokość kanału na 5G. Mógłbyś też zrobić pewne zabiegi, o których głośno mówić nie wolno, ale efektem byłby kanał np 160 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba mówię o czymś zupełnie innym. Chodzi o testy rozmów zrywanych ....musisz dojść co jest powodem, a po prostu podejrzewam zasięg wifi
Jak zrywa, to nie kategoria wifi jest problemem a łączność ze źródłem wifi
- « Poprzedni
- Następny »