- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z rozmowami mimo włączenia wifi calling i volte
@j131 No ale ta osoba z którą rozmawiam ma również wifi calling włączone więc powinno być ok bez przerywania rozmowy a tak nie jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba tu nie chodzi o technologię rozmowy, a o warunki techniczne do jej prowadzenia.
Dzwonicie z różnych sieci domowych wifi o różnym zasięgu i zakłóceniach. Te przeszkody się sumują, a nie znoszą.
Wszystko ma wpływ tak jak parametry modułów wifi obu aparatow
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 No to co mam zrobić żeby to naprawić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba przede wszystkim zrozumieć istotę działania usługi, a nie nazewnictwo czy parametry książkowe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)@agat13 No to co mam zrobić żeby to naprawić?
Ustaw telefon tak, jak go fabryka stworzyła i nic nie kombinuj. Zrozum, że niezależnie od wszystkiego nie ma gwarancji że każda rozmowa telefoniczna odbędzie się bez zakłóceń.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Ustawić? czyli co mam w telefonie przestawić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nic nie ustawiaj, zostaw tak jak było od nowości. Niczego nie poprawisz, najwyżej będzie gorzej jak zaczniesz mieszać w ustawieniach telefonu. Nie wymuszaj VoWiFi, jeśli taka opcja jest eksponowana (domyślnie raczej telefon tego nie wymusza).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Wifi calling wyłączyć a volte mieć włączone? No ale po co jest ta opcja wifi calling skoro nie można z niej korzystać jak i tak przerywa podczas rozmowy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale czego nie rozumiesz? No są różne technologie, czasem jedna działa lepiej, czasem inna. U mnie VoLTE działa fatalnie, bo nie mam prawie wcale zasięgu. No chyba że wyjdę na strych, ale nie będę wychodził na strych za każdym razem jak chcę odebrać telefon, tylko po to żeby trochę lepiej słyszeć. Mam bardzo dobre WiFi, więc w tej sytuacji VoWiFi mam włączone, ale jak bym wyłączył to też się świat nie zawali.
Mam ciekawsze rzeczy do roboty niż zastanawianie się nad jakością rozmów telefonicznych.
Aha, gdybym koniecznie chciał mieć lepsze rozmowy telefoniczne to przede wszystkim kupiłbym sobie lepszy telefon, taki powyżej półtora tysiąca PLN. Choćby taki używany iPhone 11 (bez 5G), powinien być w miarę tani. Zapewniam Cię że rozmowy byłyby na nim lepsze niż na tej nowej Motoroli z 5G. Ogólne za bardzo wierzysz reklamom, i stąd masz potem problemy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 No skoro tak jest to ok ja nie wierzę reklamom ale motorola to jest dobra amerykańska firma więc nie wierzę że ich smartfony są kitu.