- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy pojawią się dobre promocje dla przedłużających umowę w Orange?
Będą jakieś dobre promocje dla przedłużających umowy?
Czy wolicie sytuacje, że gość proponuje przepisać umowę w Salonie na nową osobę bo jest lepiej i taniej?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Praziomek dla "nowych" zawsze będzie lepiej. Część promocji także tych dla przedłużających umowę pojawia się losowo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aby byc nowym musi dojść do odłączenia całkowitego usługi na obecnym abonencie i zawarcie nowej na nowym (nowa instalacja).
Może to się wiązać z pewnymi problemami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pewien pan przepisuje umowę na swoją babcię, żeby dostać zniżkę.
Operator pyta:
– A babcia będzie korzystać z internetu?
– Oczywiście! Będzie oglądać... faktury, które jej prześlę.
Pan idzie do operatora i mówi:
– Chcę przepisać umowę na narzeczoną, bo wtedy mam zniżkę.
Pracownik krzywi się:
– A narzeczona wie?
– Jeszcze nie… Ale jak już mnie zostawi, to przynajmniej zostanę z tanim internetem. 💀📉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Praziomeknapisał(-a)Będą jakieś dobre promocje dla przedłużających umowy?
Czy wolicie sytuacje, że gość proponuje przepisać umowę w Salonie na nową osobę bo jest lepiej i taniej?
@Praziomek Nie zanosi się na to, żeby operator był tym zainteresowany. A w dodatku "wszyscy" preferują kosztem starych, lojalnych klientów nie tylko nowych, ale jeszcze bardziej - pozyskanych od konkurencji. Rok temu poszły w kosmos (wypowiedzenie) trzy moje numery w orange love, bo w ramach przedłużenia umowy love, którą miałem od początku istnienia love, a abonament Orange jeszcze dłużej w celu posiadania internetu 5G musiałbym zaakceptować gorsze warunki podpisujac terminową umowę (dlatego długo jechałem na starych warunkach bez zobowiązania). Żeby coś poprawić zostałem zmuszony to jakże ekologicznej, angażującej system/doradców zmiany operatora, żeby z jednym numerem wrócić za tydzień do flex na promocyjnych warunkach dla przychodzących od obcego. Najpierw rozczarowanie jak to się traktuje lojalnych, wieloletnich klientów, później złość, że trzeba się bawić w zmiany operatora, bo najlepsze promocje są dla tych, którzy przybędą od konkurencji, a teraz przynajmniej zadowolenie, że płacę mniej oraz, przy okazji, że za to wszystko Orange mniej na mnie zarabia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś na forum przedłuża umowę..czy wszyscy siedzą na nieokreślonym?
😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Praziomek nowy klient, jak nie ma jeszcze usług na pewno dostanie więcej ulg i bonusów niż przedłużający umowę.
Zmiana abonenta wiąże się jednak z kilkoma problemami technicznymi. Raczej trzeba się spodziewać przerwy w dostawie netu i wymiany urządzeń
Przerwa wynika z blokady przyłącza i zasobów do momentu wyłączenia istniejącej usługi i skompletowania się procesu zamknięcia starej neo
Teoretycznie wtedy można dopiero zamawiać nową. Trudno jest sprawić, aby zdjęcie i założenie odbyło się bez przerwy. I to ta niedogodność
Gorzej jest kiedy sieć jest innego operatora, bo proces się wydłuża.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Praziomeknapisał(-a)Czy ktoś na forum przedłuża umowę..czy wszyscy siedzą na nieokreślonym?
😄
@Praziomek , jak interesowałeś się moim wątkiem "Światełko w tunelu", to tam miałem starą Neostradę 10Mb i w trakcie jej trwania akurat trafił się światłowód, więc to była klasyczna zamiana starego na nowych, lepszych finansowo warunkach, z rabatami. Ale ja to sobie nieco wytargowałem i w OL na 24 m-ce mam mini OL z abonamentem komórkowym za całe 110 zł. To u mnie, a znajoma taki sam model neo teraz zamieniła u lokalnego na 1-roczną umowę z ich ONT za 78 zł (sam światłowód). Od dzisiaj są jakieś promocje zapowiadane wczoraj na webimarze, ale to już mnie nie interesuje. Jedynie podpowiem, że gdybyś rozmawiał z konsultantem przez telefon na temat warunków umowy z przedłużeniem, to najpierw poproś go, by dał się zweryfikować czy jest pracownikiem Orange. Jednocześnie otwierasz appkę MO i z w trakcie rozmowy on Ci się w niej weryfikuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Praziomeknapisał(-a)Czy ktoś na forum przedłuża umowę..czy wszyscy siedzą na nieokreślonym?
😄
Długo byłem na nieokreślonym, ale zaniepokoiły mnie trochę plany i zmiany (rezygnacja z dekodera nagrywającego, rezygnacja z VoIP), więc poobserwowałem oferty, pozbierałem kody rabatowe, policzyłem i przedłużyłem, wartość umowy na dwa lata się nie zmieniła (ta sama kwota na bezterminowej by była jak po przedłużeniu). Podniosłem przy tym prędkość z 300 do 1000. Przy okazji przestała do mnie wydzwaniać obsługa ze swoją urągającą zdrowemu rozsądkowi ofertą. Tłumaczenie pracownikowi Orange jakie subtelność są w ich ofercie TV zaczęło mnie już nużyć.
Za dwa lata oczywiście już nie będę w tak (dobrej) sytuacji, bo umowy bezterminowe w tej nowej odsłonie są już znacznie mniej korzystne niż drzewiej bywało. No ale dwa lata to kawał czasu, wiele może się zmienić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od 17 grudnia będę na umowie bezterminowej.
Czy jest realną opcja na nieokreślonym, żeby przejść tylko na abonament komórkowy, telewizja (start) bez aneksu na 24 m-ce?
Ile by to kosztowało?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »