Będą jakieś dobre promocje dla przedłużających umowy?
Czy wolicie sytuacje, że gość proponuje przepisać umowę w Salonie na nową osobę bo jest lepiej i taniej?
Pewien pan przepisuje umowę na swoją babcię, żeby dostać zniżkę.
Operator pyta:
– A babcia będzie korzystać z internetu?
– Oczywiście! Będzie oglądać... faktury, które jej prześlę.
Pan idzie do operatora i mówi:
– Chcę przepisać umowę na narzeczoną, bo wtedy mam zniżkę.
Pracownik krzywi się:
– A narzeczona wie?
– Jeszcze nie… Ale jak już mnie zostawi, to przynajmniej zostanę z tanim internetem.
@Praziomeknapisał(-a)Będą jakieś dobre promocje dla przedłużających umowy?
Czy wolicie sytuacje, że gość proponuje przepisać umowę w Salonie na nową osobę bo jest lepiej i taniej?
@Praziomek Nie zanosi się na to, żeby operator był tym zainteresowany. A w dodatku "wszyscy" preferują kosztem starych, lojalnych klientów nie tylko nowych, ale jeszcze bardziej - pozyskanych od konkurencji. Rok temu poszły w kosmos (wypowiedzenie) trzy moje numery w orange love, bo w ramach przedłużenia umowy love, którą miałem od początku istnienia love, a abonament Orange jeszcze dłużej w celu posiadania internetu 5G musiałbym zaakceptować gorsze warunki podpisujac terminową umowę (dlatego długo jechałem na starych warunkach bez zobowiązania). Żeby coś poprawić zostałem zmuszony to jakże ekologicznej, angażującej system/doradców zmiany operatora, żeby z jednym numerem wrócić za tydzień do flex na promocyjnych warunkach dla przychodzących od obcego. Najpierw rozczarowanie jak to się traktuje lojalnych, wieloletnich klientów, później złość, że trzeba się bawić w zmiany operatora, bo najlepsze promocje są dla tych, którzy przybędą od konkurencji, a teraz przynajmniej zadowolenie, że płacę mniej oraz, przy okazji, że za to wszystko Orange mniej na mnie zarabia
Czy ktoś na forum przedłuża umowę..czy wszyscy siedzą na nieokreślonym?
@Praziomek nowy klient, jak nie ma jeszcze usług na pewno dostanie więcej ulg i bonusów niż przedłużający umowę.
Zmiana abonenta wiąże się jednak z kilkoma problemami technicznymi. Raczej trzeba się spodziewać przerwy w dostawie netu i wymiany urządzeń
Przerwa wynika z blokady przyłącza i zasobów do momentu wyłączenia istniejącej usługi i skompletowania się procesu zamknięcia starej neo
Teoretycznie wtedy można dopiero zamawiać nową. Trudno jest sprawić, aby zdjęcie i założenie odbyło się bez przerwy. I to ta niedogodność
Gorzej jest kiedy sieć jest innego operatora, bo proces się wydłuża.
@Praziomeknapisał(-a)Czy ktoś na forum przedłuża umowę..czy wszyscy siedzą na nieokreślonym?
@Praziomek , jak interesowałeś się moim wątkiem "Światełko w tunelu", to tam miałem starą Neostradę 10Mb i w trakcie jej trwania akurat trafił się światłowód, więc to była klasyczna zamiana starego na nowych, lepszych finansowo warunkach, z rabatami. Ale ja to sobie nieco wytargowałem i w OL na 24 m-ce mam mini OL z abonamentem komórkowym za całe 110 zł. To u mnie, a znajoma taki sam model neo teraz zamieniła u lokalnego na 1-roczną umowę z ich ONT za 78 zł (sam światłowód). Od dzisiaj są jakieś promocje zapowiadane wczoraj na webimarze, ale to już mnie nie interesuje. Jedynie podpowiem, że gdybyś rozmawiał z konsultantem przez telefon na temat warunków umowy z przedłużeniem, to najpierw poproś go, by dał się zweryfikować czy jest pracownikiem Orange. Jednocześnie otwierasz appkę MO i z w trakcie rozmowy on Ci się w niej weryfikuje.
@Praziomeknapisał(-a)Czy ktoś na forum przedłuża umowę..czy wszyscy siedzą na nieokreślonym?
Długo byłem na nieokreślonym, ale zaniepokoiły mnie trochę plany i zmiany (rezygnacja z dekodera nagrywającego, rezygnacja z VoIP), więc poobserwowałem oferty, pozbierałem kody rabatowe, policzyłem i przedłużyłem, wartość umowy na dwa lata się nie zmieniła (ta sama kwota na bezterminowej by była jak po przedłużeniu). Podniosłem przy tym prędkość z 300 do 1000. Przy okazji przestała do mnie wydzwaniać obsługa ze swoją urągającą zdrowemu rozsądkowi ofertą. Tłumaczenie pracownikowi Orange jakie subtelność są w ich ofercie TV zaczęło mnie już nużyć.
Za dwa lata oczywiście już nie będę w tak (dobrej) sytuacji, bo umowy bezterminowe w tej nowej odsłonie są już znacznie mniej korzystne niż drzewiej bywało. No ale dwa lata to kawał czasu, wiele może się zmienić.
Od 17 grudnia będę na umowie bezterminowej.
Czy jest realną opcja na nieokreślonym, żeby przejść tylko na abonament komórkowy, telewizja (start) bez aneksu na 24 m-ce?
Ile by to kosztowało?