Nie można wyświetlić tego widżeta.

Coraz bliżej rezygnacji ze światła......

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 595
  • 2521
  • 5

Zdaaje się że jestem coraz bliżej rezygnacji ze światłowodu od orange,

Konkurencja (zgodnie z regulaminem nie piszę jaka) proponuje mi internet po koncentryku 900/300 za 35zł miesięcznie przy umowie na 2 lata

W orange na sieci innego operatora mam FTTH ale tylko 600/100 za 69,99 wyżej z orange nie pojadę ze względu na ONT

Boje się tego koncentryka jak ognia i pewnie za 2 lata wrócę do orange......10,15 zł miesięcznie jestem w stanie do FTTH dopłacić .ale 50% ceny robi swoje.

Zaryzykowalibyście w takiej sytuacji? mam nadzieję że oddam ONT i modem a kabelek mi zostanie i po 2 latach mógłbym bez problemu wrócić do orange może nawet z 12 miesiącami za 0 bo widywałem takie oferty "dla nowych"...... 

13 ODPOW. 13

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19896
  • 57518
  • 783

@_Artek_ zawsze możesz podpisać umowę z nowym operatorem onlinie, więc będzie czas na sprawdzenie działania usługi, tym bardziej, że to inne medium dostarczania sygnału internetowego. Jak będziesz zadowolony, to zrezygnujesz z Orange. Jak nie będzie odpowiadał Tobie nowy operator, to zostaniesz z Orange.

• 595
  • 2521
  • 5

O tym nie pomyślałem.......niemniej samo wiercenie doprowadzanie nowego kabla i zakładanie gniazda jest już przerażające.........

A jak to jest z tym światłowodem? oddaje ont i modem a kabel zostaje?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 68
  • 230
  • 0

A jaka jest różnica? Tu i tu ma internet dobrze działać..

• 14384
  • 59085
  • 721

@_Artek_  modem i ONT do zwrotu w ciągu 2 tygodni po wygaśnięciu umowy bo naliczą karę.

Instalacji nikt nie zdejmuje, a nawet nieaktywnej nie ruszają na OPP.

Zerknij czy u konkurencji jest opcja na próbę, prócz umowy zdalnej i tych 14 dni.

Wierceniem bym i ja się przejął, bo koncentryk jest dużo gorszy do układania w lokalu 

• 595
  • 2521
  • 5

@Praziomek  Różnica jest taka że koncentryk to dla mnie wieki do tyłu....... 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6550
  • 26837
  • 217

Oj ta oj tam, przy takiej różnicy w cenie zamówilbym ten koncentryk, ale tylko jeśli byłaby możliwość rezygnacji. Wiercenia bym się nie bał, raczej cyrografu. A rozwiązać umowę którą masz bezterminowo, to zawsze zdążysz.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2540
  • 13715
  • 66

Też bym utrzymał bezterminową umowę i sprawdził na koncentrycznym łączu, wcale ta technologia nie jest taka przestarzała, kto wie, może lepiej wypadnie @_Artek_ 😎

• 19896
  • 57518
  • 783

Przy wyborze oferty najczęściej liczy się cena. Jak wspomniałem wcześniej, warto porównać oferty. Natomiast, jak trafi się dobrego montera, to instalacje wykona praktycznie z minimalnym rujnowaniem mieszkania.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2342
  • 8907
  • 33

a adres dają publiczny, czy za natem?