- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Coraz bliżej rezygnacji ze światła......
@_Artek_napisał(-a)
Zdaaje się że jestem coraz bliżej rezygnacji ze światłowodu od orange,
Konkurencja (zgodnie z regulaminem nie piszę jaka) proponuje mi internet po koncentryku 900/300 za 35zł miesięcznie przy umowie na 2 lata
W orange na sieci innego operatora mam FTTH ale tylko 600/100 za 69,99 wyżej z orange nie pojadę ze względu na ONT
orange na sieci innych operatorów daje ftth w opcji 300/600/900Mb/s i nadal jest to na zewnetrzym ONT (pomijam wyjątki maly procent sieci). jeżeli masz tylko neta w OPL to cenowo na pewno bedzie to wiecej niz 35zł. swoją drogą te 35zł za 900Mb/s to standardowa oferta czy różnica którą zapłacisz jak dobierzesz neta np do abonamentu komorkowego? bo jeżeli 35zł to standardowa oferta to jaki w tym operator ma zysk?
oddajesz router i ont. gniazdo optyczne pozostaje u Ciebie w domu i nikt jego nie bedzie demontował
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_Artek_napisał(-a)Konkurencja (zgodnie z regulaminem nie piszę jaka) proponuje mi internet po koncentryku 900/300 za 35zł miesięcznie przy umowie na 2 lata
Boje się tego koncentryka jak ognia i pewnie za 2 lata wrócę do orange......10,15 zł miesięcznie jestem w stanie do FTTH dopłacić .ale 50% ceny robi swoje.
Zaryzykowalibyście w takiej sytuacji? mam nadzieję że oddam ONT i modem a kabelek mi zostanie i po 2 latach mógłbym bez problemu wrócić do orange może nawet z 12 miesiącami za 0 bo widywałem takie oferty "dla nowych"......
1. Ja osobiście bym już do koncentryka nie wrócił. Pamiętam jak znajomy miał 100 lub 150 Mbit/s na koncetryku od UPC i to była tragedia. Spadki prędkości do kilku Mbit/s i szalejący ping. Domyślam się, że nie u każdego tak jest ale jak opłata za FTTH nie rujnuje Twojego budżetu to zostałbym przy światłowodzie.
2. wracając do Orange raczej nie otrzymasz już ONT, a z tym traktowaniem jak nowy klient to chyba jest różnie. Niektóre promocje dla nowych nie obowiązują jak pod podanym adresem kiedyś był już światłowód od Orange nawet na inną osobę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może zajść korelacja cena/jakość. Wczytaj się w regulamin odnośnie gwarancji prędkości w tym łączu na koncentryku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przede wszystkim, dzięki za tak duży odzew
@pirenejnapisał(-a)
a adres dają publiczny, czy za natem?
Adres na 90% jest za natem ale szczerze mówiąc poza graniem przez sieć to niewiele z tym publicznym adresem robie.....
Tak różnica w cenie wynika z faktu że jest to pakiet usług telefon komórkowy+ internet a w przyszłości być może dobiorę do tego TV ale wracając do tematu
Niestety, ofertę otrzymała starsza osoba z mojej rodziny, dla której internet jest "zero jedynkowy" to znaczy albo jest albo go nie ma 😄 w związku z tym zgodnie z moimi wskazówkami wszystkie oferty jakie dostaje albo odrzuca albo konsultuje ze mną, tę niestety odrzuciła, a kiedy ja zgodnie z waszymi wskazówkami zadzwoniłem na infolinię okazało się że dla mnie 600/100 jest za 55zł a 900/300 jest za 75zł. i innej oferty dla mnie nie ma 😄
Gdzieś wyczytałem że chcąc osiągnąć na koncentryku podobne wyniki co na światłowodzie trzeba wziąć prędkość wyżej czyli 900 /300 dawałoby de facto podobne parametry co 600/100 po FTTH a wciąż dawałoby to spore oszczędności.....
Inną kwestią jest fakt, że jeśli pewnego dnia orange stwierdzi że "płacę za mało" i będzie chciało wymusić na mnie aneks to z 69zł które płacę obecnie zrobi się 80 bo dojdzie opłata za usługi na łączu innego operatora, pakiety orange love również niestety są nieopłacalne.....
Więc z jednej strony mam prawdziwy światłowód z którym nic nie zrobie bo mam ONT z drugiej koncentryk który daje spore oszczędności szczególnie przy pełnym pakiecie usług ale nadal jest to koncentryk.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_Artek_napisał(-a)Gdzieś wyczytałem że chcąc osiągnąć na koncentryku podobne wyniki co na światłowodzie trzeba wziąć prędkość wyżej czyli 900 /300 dawałoby de facto podobne parametry co 600/100 po FTTH a wciąż dawałoby to spore oszczędności.....
Wg mnie większy wpływ na to ma jaką prędkością jest zasilan blok, czyli jaką prędkość rozdziela każdy z operatorów na ilu użytkowników.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Być może ale tego niestety nie sprawdzę dopóki nie złożę zamówienia.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »