Co z moją umową i dekoderem?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 538
  • 1983
  • 1

Jestem na nieokreślonym. Umowa mi wygasła w grudniu na Orange Love.

Za jakieś półtora roku będziemy się chcieli przeprowadzić pod inny adres. Jeszcze nie wiadomo czy tam będzie Orange IPTV.

A teraz przejdę do sedna sprawy. Mogę podpisać nową  umowę na czas nieokreślony na pakiet Start/ extra?

Po drugie coś mi świruje IWU 200. Zaczęło się z końcem umowy. To delikatna "sugestia" nad zmianą umowy/ urządzenia 😉 ?

Znowu się dłużej włącza co jakiś czas zanim  go nie zresetuję, że wgrywa pliki konfiguracyjne a potem jest menu. Trochę to irytujące. Resetuję go do domyślnych. Chwila spokoju a potem od nowa to samo.

Oszczędzanie energii wyłączone. 

11 ODPOW. 11

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 40
  • 140
  • 3

Co do pierwszej części - ja bym został na starej umowie, wiem, że nie ma tam appki, ale ja na przykład dostałem nielimitowany transfer na mobilnym. 

Co do IWU200 - miałem to samo, po prostu zgłoś to na czacie i wymień w punkcie, bo nie ma już dla niego ratunku. Też miałem takie atrakcje, że ciągle budził mi się na kanale tym z reklamami (chyba 41), a do tego zapominał, że ma uprawnienia do większości kanałów. 😉

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15756
  • 65065
  • 837

@Praziomek Możesz podpisać umowę na nieokreślony z tym pakietem Extra za 40zł. Start przy przedłużeniu lub nowa umowa.

Zanim wymienisz warto zresetować modem i dekoder i połączyć je od nowa

• 538
  • 1983
  • 1

Opłacałoby mi się?

Z HBO bym zrezygnował i zostawił extra, Eleven, 1 Giga internetu w Fun Box 6 I może być ok 600 mb na telefonie...( obecnie mam giga internetu)

Nr telefonu mi nie zginie?

Teraz na nieokreślonym za to wszystko mam płacić ok 235 zł.

Na razie dek ok . Będę go obserwował.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9111
  • 37013
  • 313

Czy by ci się opłacało to sam musisz ocenić. Płacisz dość drogo, ale komponent TV obszerny, więc nie dziwota. Na twoim miejscu nie ryzykował bym umowy terminowej przy takich planach jakie opisujesz. A na umowie bezterminowej raczej trudno będzie dostać dobrą cenę. To niestety jest pytanie z kategorii na które trudno odpowiedzieć, operator trzyma konkretne zasady ustalania warunków ofert w tajemnicy.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 343
  • 1518
  • 34

Fakt, na umowie bezterminowej na pewno nie będziesz mieć dodatkowych zniżek. Opcja na czas nieokreślony jest o 10 zł wyższa w porównaniu do 24m. Extra TV jak wspomniano powyżej 40 zamiast 35.

Jednemu się kalkuluje, innemu nie. Sam musisz przeliczyć, w której grupie jesteś. 😉

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6633
  • 17176
  • 89

@Praziomek 

1. Możliwość podpisania nowej umowy na czas nieokreślony na pakiet Start/Extra

• Stan obecny: Jesteś na umowie na czas nieokreślony, poprzednia umowa wygasła w grudniu.

• Pytanie: Czy można podpisać nową umowę na czas nieokreślony na pakiet Start lub Extra?

W Orange zazwyczaj istnieje możliwość zawarcia nowej umowy na czas nieokreślony lub okreslony , również na pakiety Orange Love, w tym Start lub Extra. Warto jednak pamiętać, że warunki i dostępność pakietów mogą się różnić w zależności od aktualnej oferty i lokalizacji.

• Zalecam kontakt z Biurem Obsługi Klienta Orange lub odwiedzenie salonu Orange, aby potwierdzić dostępność pakietów Start/Extra na czas nieokreślony oraz uzyskać szczegóły dotyczące promocji i warunków umowy.

• Warto też zapytać o możliwość przeniesienia usługi pod nowy adres w przyszłości, zwłaszcza jeśli nie wiadomo, czy będzie tam dostępne Orange IPTV.

2. Problemy z urządzeniem IWU 200

• Opis problemu: Urządzenie IWU 200 zaczęło działać niestabilnie po wygaśnięciu umowy — dłuższy czas uruchamiania, konieczność resetowania, wgrywanie plików konfiguracyjnych, irytujące opóźnienia.

• Dodatkowo: Oszczędzanie energii jest wyłączone, a problem powtarza się mimo resetów do ustawień fabrycznych.

Analiza:

• Urządzenie IWU 200 to modem/router dostarczany przez Orange, który może mieć problemy techniczne wynikające z uszkodzenia sprzętu, przestarzałego oprogramowania lub problemów z konfiguracją po stronie operatora.

• Objawy takie jak długie uruchamianie, wgrywanie konfiguracji i konieczność resetu mogą wskazywać na:

• Uszkodzenie sprzętowe urządzenia.

• Problemy z oprogramowaniem (firmware).

• Konflikty w konfiguracji sieciowej.

• Ewentualne zmiany w infrastrukturze Orange po wygaśnięciu umowy, które mogą wymagać aktualizacji urządzenia.

Sugestie:

• Skontaktuj się z pomocą techniczną Orange i zgłoś problem z IWU 200. Możliwe, że zaproponują wymianę urządzenia na nowe lub aktualizację oprogramowania.

• Warto też zapytać, czy w nowej umowie lub pakiecie przewidziane jest nowsze urządzenie, które rozwiąże te problemy.

3. Przeprowadzka i dostępność Orange IPTV pod nowy adres

• Skoro planujecie przeprowadzkę za około półtora roku i nie wiadomo, czy będzie tam Orange IPTV, warto:

• Sprawdzić z wyprzedzeniem dostępność usług Orange pod nowym adresem.

• Upewnić się, czy nowa umowa będzie elastyczna pod kątem zmiany lokalizacji lub czy będzie możliwość przeniesienia usług

Pokaż szczegóły

i bez utraty warunków.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9111
  • 37013
  • 313

@Citi2017 

Jeśli już musisz korzystać z AI, to chociaż skróć wypowiedź i sprawdź czy coś nowego wnosi. Poza tym wypadałoby się do tego przyznać, bo wiadomo że AI potrafi nieźle halucynować. W tym tasiemcu też jest kilka problematycznych kawałków.

• 538
  • 1983
  • 1

Serio myślałem, że to sposób pisania przez @Citi2017  😀 

Że taka profeska. Hehe. Coraz bardziej lubię AI

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3360
  • 14769
  • 82

Widać gołym okiem, że to AI ale już nie chciałem być złośliwy i odpuściłem komentarz 😉