Pogaduchy 4.0

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3360
  • 14773
  • 82

Pogaduchy 4.0

@j131napisał(-a)
Jednak najbliżej był @Mikołaj. Dzieciak ma 9 lat i jest strasznie dumny ze swojego dzieła.

W tym wieku to raczej dzieciaki w Skratchu coś tam robią . Ostatnio pomagałem robić siostrzeńcowi grę typu Ping-pong. Bardzo był dumny i chyba wygrał jakiś konkurs. Jestem pod wrażeniem, że dzieciaki są teraz tak kumate. Ja w wieku 9 nie widziałem komputera na żywo;)

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 780
  • 2793
  • 6

Pogaduchy 4.0

@Samotnicknapisał(-a)

@Mikołaj Czy jako zespół rozmawialiście o możliwości usuwania wpisów, których treść ewidentnie wskazuje, że nie wyszły spod ludzkiej ręki?

Ja bym jeszcze rozumiał jakby ktoś używał AI żeby wyglądało to zrozumiale dla przeciętnego kowalskiego, albo że jak ktoś chce użyć do swojej wypowiedzi łagodniejszego albo trochę ostrzejszego tonu wypowiedzi.Jak widziałem posty, to trochę przypominało halucyjnacje rodem kogoś na wikipedii.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9113
  • 37021
  • 313

Pogaduchy 4.0

@Windowv2napisał(-a)

@Samotnicknapisał(-a)

@Mikołaj Czy jako zespół rozmawialiście o możliwości usuwania wpisów, których treść ewidentnie wskazuje, że nie wyszły spod ludzkiej ręki?

Ja bym jeszcze rozumiał jakby ktoś używał AI żeby wyglądało to zrozumiale dla przeciętnego kowalskiego, albo że jak ktoś chce użyć do swojej wypowiedzi łagodniejszego albo trochę ostrzejszego tonu wypowiedzi.Jak widziałem posty, to trochę przypominało halucyjnacje rodem kogoś na wikipedii.

Dokładnie. Bardzo często sam korzystam z ChatGPT i innych, i to zarówno tutaj jak i w zawodowej działalności. Ale zawsze po pierwsze jeśli już cytuję AI, to wyraźnie to zaznaczam, jeśli nawet nie cytuję, ale przywołuję "opinię", to też to piszę. A jeśli po prostu sobie pomagam (przykład ze zmianą tonu wypowiedzi jest bardzo dobry), to nie robię tego bezkrytycznie - elementarny szacunek dla kolegów wymaga żeby przeczytać to na co się odpowiada i to jak się odpowiada, zanim się odpowie. Skoro dyskusja trwa, to jest szansa na zmiany w dobrym kierunku, a tymczasem sugeruję nie wciskać pomarańczowego guziczka pod takimi wpisami.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2608
  • 10133
  • 38

Pogaduchy 4.0

@Mikołajnapisał(-a)

moje umiejętności programowania kończą się w okolicach "Hello World!"

to już całkiem sporo. Przebrnąłeś przez wstęp, podziękowania i konwencje nazewnicze stosowane w publikacji. Nie zatrzymuj się!

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 1268
  • 5369
  • 46

Pogaduchy 4.0

Bywa że codziennie używam Al ale jakoś nie przyszło mi na myśl aby za mnie pisał posty na jakimś forum. Na forum staram się przekazać nabytą wiedzę a nie halucynacje Al.
Obecnie korzystam z Gemini z jednego powodu że można wysyłać pliki bez ograniczeń. Czasami coś przetłumaczyć ze zdjęcia lub coś pokazać, to ogromna wygoda.
Jak coś koduje np. w php to też pytam jak coś rozwiązać, ulepszyć.

Fakt że czasami jest denerwujący ale to wszystkie tak mają że tylko przytakują i nie doczekam się krytyki 🤣