Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 3.0

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2758
  • 10136
  • 53

Pogaduchy 3.0

@pirenej Może ona z Teksasu do nas pisze hehe

@Barbasia generalnie powinnaś wezwać monterów a nie coś kombinować samemu a przy elektryce to tym bardziej. Później przychodzą technicy do uszkodzenia i się zastanawiają kto tu takie kaszany odstawił. Z prądem to chyba nie muszę tłumaczyć że żartów nie ma i w twoim interesie jest mieć to zrobione poprawnie i zgodnie ze sztuką a nie podpytywać ludzi na FB. 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1650
  • 13378
  • 2

Pogaduchy 3.0

@slav72napisał(-a)

@bronzub wtedy technika w Polsce wyprzedzała Japonię: "kombajn w butelce", pamiętam inne powiedzenie: "nie kosi, nie młóci, a chłopa wywróci" 🤣😂😅😁😉

@slav72 , dzisiejsza technika "zwaliła" nawet @Wojciech a z nóg. Procenty nie są na Jego główkę, toteż "wywrócił" się na KPN-ce🤣 A powiedzenie skróciłem, bo modyfikacje bywają różne😊

@Kimiriko , grillowanie majowe, to jak sezon "wiklinowy"😏 uważam oficjalnie za otwarty. Równą godzinkę obracałem kiełbasę, co by tłuszcz oblewał i i ogrzewał, a nie przypalił😀 

Zespół Nasz Orange
  • 3081
  • 12159
  • 66

Pogaduchy 3.0

Ostatnio rzadko mi się zdarza zjeść kiełbaskę z grilla/ogniska. Zawsze to inaczej smakuje.

• 1650
  • 13378
  • 2

Pogaduchy 3.0

@Wojciechnapisał(-a)

Ostatnio rzadko mi się zdarza zjeść kiełbaskę z grilla/ogniska. Zawsze to inaczej smakuje.

@Wojciech , nawet placki ziemniaczane smażone na grillu na świeżym powietrzu potrafią zrobić "niebo w gębie"😊

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 35
  • 199
  • 0

Pogaduchy 3.0

@Barbasia generalnie powinnaś wezwać monterów a nie coś kombinować samemu a przy elektryce to tym bardziej. Później przychodzą technicy do uszkodzenia i się zastanawiają kto tu takie kaszany odstawił. Z prądem to chyba nie muszę tłumaczyć że żartów nie ma i w twoim interesie jest mieć to zrobione poprawnie i zgodnie ze sztuką a nie podpytywać ludzi na FB. 

Dzięki za pouczenie, ale jest ono zbędne - blondynki też mają mózgi.
Zrobione przez fachowca nie jest równoznaczne ze zrobieniem zgodnie ze sztuką. Fachowcy też partolą. Na grupach fejsbukowych są różne opinie i dzięki temu można wyrobić sobie własną.

Nie zrobię sama niczego, czego nie będę pewna. A pewność odnośnie elektryki jest dla mnie efektem wielu konsultacji, a nie tylko zapytanie lokalnego speca. Taki właśnie powiedział mi, że "pani kochana, bez elektryki to pani paneli nie podłączy". Najwyraźniej powtarzał to, co jemu powiedzieli spece od instalacji fotowoltaiki, a ci mają swój biznes w instalowaniu tego, do czego się przyuczyli, czyli do instalacji dwustronnej.

Tak więc tego tam... pozostanę przy swoich zasadach: zasięgania wiedzy z wielu źródeł.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 35
  • 199
  • 0

Pogaduchy 3.0

@pirenejnapisał(-a)

to jakie wielkie masz to swoje ranczo i jak daleko do cywilizacji, że z Teksasem porównujesz?

😄W porównaniu z teksańskimi to maciupkie. Niespełna 1 hektar. Nie będąc rolnikiem nie mogłam kupić więcej.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 456
  • 3918
  • 20

Pogaduchy 3.0

Jak tam już właściwie po majówce? Mam nadzieję, że nikt nie miałby takiego wyniku 

termometr-podaje-diagnoze-niedobor-piwa-i-kielbasy-z-grilla.jpg

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29507
  • 271

Pogaduchy 3.0

@Kimiriko  ja miałem, nie tylko niedobór jak kompletny brak...obu pozycji na wyświetlaczu.

• 1650
  • 13378
  • 2

Pogaduchy 3.0

@Kimirikonapisał(-a)

Jak tam już właściwie po majówce? Mam nadzieję, że nikt nie miałby takiego wyniku 

termometr-podaje-diagnoze-niedobor-piwa-i-kielbasy-z-grilla.jpg

@Kimiriko , mi czegoś innego brak. Za ostatni grosz...chociaż sypnęło nim "obficie". Czyżby liczono na dobre zbiory gruszek w sadach?2023grosze.JPGza ostatni grosz 

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 456
  • 3918
  • 20

Pogaduchy 3.0

@slav72 to szkoda, że tak zajęta majówka, że się żadnego grilla nie udało ogarnąć.

@bronzub tym to zawsze może sypać. Nawet grubszym nominałem - nie pogniewam się.