- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@pirenej Może ona z Teksasu do nas pisze hehe
@Barbasia generalnie powinnaś wezwać monterów a nie coś kombinować samemu a przy elektryce to tym bardziej. Później przychodzą technicy do uszkodzenia i się zastanawiają kto tu takie kaszany odstawił. Z prądem to chyba nie muszę tłumaczyć że żartów nie ma i w twoim interesie jest mieć to zrobione poprawnie i zgodnie ze sztuką a nie podpytywać ludzi na FB.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@slav72napisał(-a)@bronzub wtedy technika w Polsce wyprzedzała Japonię: "kombajn w butelce", pamiętam inne powiedzenie: "nie kosi, nie młóci, a chłopa wywróci" 🤣😂😅😁😉
@slav72 , dzisiejsza technika "zwaliła" nawet @Wojciech a z nóg. Procenty nie są na Jego główkę, toteż "wywrócił" się na KPN-ce🤣 A powiedzenie skróciłem, bo modyfikacje bywają różne😊
@Kimiriko , grillowanie majowe, to jak sezon "wiklinowy"😏 uważam oficjalnie za otwarty. Równą godzinkę obracałem kiełbasę, co by tłuszcz oblewał i i ogrzewał, a nie przypalił😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
Ostatnio rzadko mi się zdarza zjeść kiełbaskę z grilla/ogniska. Zawsze to inaczej smakuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@Barbasia generalnie powinnaś wezwać monterów a nie coś kombinować samemu a przy elektryce to tym bardziej. Później przychodzą technicy do uszkodzenia i się zastanawiają kto tu takie kaszany odstawił. Z prądem to chyba nie muszę tłumaczyć że żartów nie ma i w twoim interesie jest mieć to zrobione poprawnie i zgodnie ze sztuką a nie podpytywać ludzi na FB.
Dzięki za pouczenie, ale jest ono zbędne - blondynki też mają mózgi.
Zrobione przez fachowca nie jest równoznaczne ze zrobieniem zgodnie ze sztuką. Fachowcy też partolą. Na grupach fejsbukowych są różne opinie i dzięki temu można wyrobić sobie własną.
Nie zrobię sama niczego, czego nie będę pewna. A pewność odnośnie elektryki jest dla mnie efektem wielu konsultacji, a nie tylko zapytanie lokalnego speca. Taki właśnie powiedział mi, że "pani kochana, bez elektryki to pani paneli nie podłączy". Najwyraźniej powtarzał to, co jemu powiedzieli spece od instalacji fotowoltaiki, a ci mają swój biznes w instalowaniu tego, do czego się przyuczyli, czyli do instalacji dwustronnej.
Tak więc tego tam... pozostanę przy swoich zasadach: zasięgania wiedzy z wielu źródeł.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@pirenejnapisał(-a)
to jakie wielkie masz to swoje ranczo i jak daleko do cywilizacji, że z Teksasem porównujesz?
😄W porównaniu z teksańskimi to maciupkie. Niespełna 1 hektar. Nie będąc rolnikiem nie mogłam kupić więcej.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
Jak tam już właściwie po majówce? Mam nadzieję, że nikt nie miałby takiego wyniku
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@Kimiriko ja miałem, nie tylko niedobór jak kompletny brak...obu pozycji na wyświetlaczu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@Kimirikonapisał(-a)Jak tam już właściwie po majówce? Mam nadzieję, że nikt nie miałby takiego wyniku
@Kimiriko , mi czegoś innego brak. Za ostatni grosz...chociaż sypnęło nim "obficie". Czyżby liczono na dobre zbiory gruszek w sadach?za ostatni grosz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś